KUSTANNUS HD

Uutuuksia 2021

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 501 4548

Juha Lanu: Loputon nuorallatanssi

Juha Lanu osaa tämän tarinan. Tuntematon mies hoipertelee Janssonin myymälän ovesta sisään ja saa soperrettua suustaan sanan: ´Balthasar´.

Sen jälkeen muukalainen kaatuu kasvoilleen kaupan lattialle, veitsi selässään. Komisario Rantasella on kädet täynnä töitä tapauksen selvittämisessä.

Pekka Jansson auttaa häntä parhaansa mukaan.

Eloisan karjalaiskaupungin kaduilla tapahtuu taas yhtä ja toista.

Janssonin perheen kiehtova tarina jatkuu Viipuri-sarjan jännittävässä kolmannessa osassa.

ISBN 978-952-7445-06-8

Ilmestynyt 7.12.2021.

Hilkka Kajarto: Hän rakasti mustarastasta

Runoilija Hilkka Kajarto kertoo: Neljäs runokokoelmani Hän rakasti mustarastasta kertoo ilosta, surusta ja rakkaudesta. Se kertoo elämän mittaisesta ystävyydestä. Se kertoo erosta, joka tulee kuoleman kautta. Yhteinen rakkaus kauneuteen ja totuuteen kantaa, vaikka myrskyää. Olen opettaja, tietokirjailija, rakastanut runoja 12-vuotiaasta lähtien. Nämä runot omistan elämäni ystävälle, jonka kanssa kuljin yhteistä tai eri teitä 45 vuotta.

ISBN 978-952-7445-05-1

Ilmestynyt 15.11.2021.

Ulla Hannelius: Kurjenkanerva kukkii

Vaellusretkiä Lapissa

Ulla Hannelius on erittäin kokenut eräretkeilijä, retkien vetäjä ja Tunturiladun vanha johtajasusi. Vuonna 1970 alkanut Lapin retkeily jatkui eläkeiän (68 v) kynnykselle. Pitkä työura lasten syöpälääkärinä ja HYKS:n Lastenklinikan veri- ja syöpätautien yksikön johdossa vaati ”raskaat huvit”. Erämaa palautti aina voimat ja mielenrauhan. Eräretkiltä ovat jääneet muistoksi retkipäiväkirjat sekä 10000 väridiaa. Paljon rikkaita kokemuksia ehti kertyä, ja näitä kokemuksia Ulla haluaa nyt jakaa lukijoilleen.

Aikaisempaa tuotantoa ovat ”Osasto 10, toivoa ja taistelua”, (nimellä Ulla Pihkala, Otava 2017); ”Malinin rakkaus”, historiallinen sukuromaani (KustannusHD 2018); ja ”Malins kärlek”, sama ruotsinkielisenä (KustannusHD 2021.)

ISBN: 978-952-7445-04-4

Ilmestynyt 15.11.2021.

Veikko Niemi: Partisaaninaiset Mannerheimia sieppaamassa

Huima romaani. Venäläisten naisten partisaaniryhmä seikkailee talvisodassa Karjalankannaksella ja Viipurissa suomalaisten selustassa. Suomalaisten jahtaamien partisaaninaisten toiminnassa hankien ja pakkasten keskellä on tragikoomisia piirteitä, mutta naiset pääsevät hiuksia nostattavan lähelle itseään marsalkka Mannerheimia ja tapahtumien seuraukset ovat traagisia.

Partisaaninaisten tarina on fiktiivinen, mutta taustalla ovat todelliset talvisodan tapahtumat. Naisten usko toimintansa oikeutukseen horjuu, mutta myös Leningradin sotilaspiiri laski väärin lähettäessään puna-armeijan torvet soiden marssimaan kohti Helsinkiä. Suomen sotilaiden urhoollisuus ylivoimaista vihollista vastaan oli jotain sellaista, ettei historia vastaavaa tunne.

Yli 40-vuotisen sanomalehtimiesuran tehnyt Veikko Niemi on eläköidyttyään kirjoittanut ennen partisaaninaisia kolme kirjaa, jotka ovat ”Tykkivarkaiden nainen”, ”Marja” ja ”Annikki”.

ISBN: 978-952-7445-03-7

Ilmestynyt lokakuussa.

Markku Jyväkorpi: Vuorisaarnan elämäntapa

Kirjailija Markku Jyväkorpi on kirjoittanut tärkeän kirjan, muistuttaa meitä perusasioista. Ajatuksia hyvään elämään.

"Ei Jumalan valtakunta tule
nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa:
'Katso, täällä se on', tahi: 'Tuolla';
sillä katso, Jumalan valtakunta
on sisällisesti teissä'. Luojan voi
tiedostaa vain sisäisesti kokemalla."

ISBN: 978-952-7445-02-0

Ilmestynyt lokakuussa.

Arto Pietilä: Vaarallinen päivä — Tappaja väijyy yöllä — Dekkari

Arto Pietilän dekkari, Vaarallinen päivä – Tappaja väijyy yöllä on tapahtumarikas teos, jossa on lukuisia yllätyksiä ja uskomattomia käänteitä yhden päivän aikana. Lukija ahmii dekkarin kuin hyvän illallisen. Kirjan dramaattisuus huipentuu viimeisille sivuille.

Arto Pietilä on toimittanut ja kirjoittanut yli 30 kirjaa: www.kustannushd.fi. Hänellä on takanaan myös merkittävä ura aikakauslehdissä, kun hän kirjoitti suuria henkilöhaastatteluja mm. A-lehdille ja Yhtyneille Kuvalehdille maan eturivin kirjailijoista, näyttelijöistä, elokuvaohjaajista, alan huipuista. Ura alkoi 1970-luvulla. Hänen kustantamonsa, Kustannus HD, on julkaissut yli 500 kirjaa.

ISBN: 978-952-7445-00-6

Ilmestynyt syyskuussa.

Arto Pietilä: Murhaaja seuraa kintereillä — Dekkari

Kirjailija Arto Pietilän dekkari Murhaaja seuraa kintereillä on huikea. Tekijä on mestari luomaan jännitystä ja harhauttaa heti alussa lukijan; ote paranee kohti loppua.

"Ellenin sydäntä viilsi ja hän tunsi kauhun väreitä.
Hän istui pienessä kahvilassa ikkunapöydässä,
jossa oli miestarjoilija ja muutama asiakas, kun
hän näki kadulla kävelevän miehen, Volsun,
toista jalkaa ontuen! Voiko se olla mahdollista?
Hän katseli hermostuneena, kun tämä kääntyi
kadun toiselle puolelle musta salkku kädessään.
Samanlainen veltto ontuva tyyli ja lippalakki
takaraivolla.
Jumalauta. Ei, ei."

ISBN: 978-952-7244-96-8

Ilmestynyt 17.8.2021.

Ahti Nieminen: Aika jonka saimme Fuengirolassa

Pariskunta lähtee talveksi Espanjan Fuengirolaan. He muuttavat maailman onnellisimmasta valtiosta maailman terveellisimpään valtioon.

Miehen tarkoitus on kirjoittaa romaani, naisen monen harrastuksen ohella opiskella espanjan kieltä.

Romaanissa on normaalin juonen ohella metatasoja, joilla saadaan kertomiseen laajempaa perspektiiviä, luodaan ja rikotaan illuusioita ja näkökulmia. Tässä auttavat romaaniin sisältyvät unet, runot ja novellit.

Vakuuttavin silmien avaaja, illuusioiden ja tavallisuuden rikkoja on scifi-novelli Kulta-aika, joka yrittää vastata eksistentiaalisiin kysymyksiin "keitä me olemme?", "mistä me tulemme?" ja "minne me menemme?"

Helsinkiläinen Ahti Nieminen (s. 1953) on koulutukseltaan FM ja äidinkielen lehtori. Nyt eläkkeellä. Aika jonka saimme Fuengirolassa on hänen esikoisromaaninsa.

ISBN: 978-952-7244-98-2

Ilmestynyt 3.9.2021.

Kyllikki Nissinen: Unet kertovat, unet lohduttavat

Kyllikki Nissisen hieno teos Unet kertovat, unet lohduttavat. Jokaisessa luvussa myös runo.

Kertomuksia elämästä ja pohdintoja elämän tarkoituksesta. Kirja haastaa lukijan hiljentymään ja miettimään. Se antaa toivoa; koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa oman henkisen kehittämisensä opiskelu.

ISBN: 978-952-7244-99-9

Ilmestynyt 3.9.2021.

Simo Pajunen: Salaperäinen Sonja

Tamperelainen lääkäri-kirjailija Simo Pajunen sijoittaa uuden rikosromaaninsa tapahtumat oman opiskeluaikansa Helsinkiin. Kylmän Sodan aikainen pääkaupunki oli noina vuosina yksi kansainvälisten tiedustelupalvelujen kuumista keskuksista. Samaan aikaan häikäilemättömät rikolliset, ikonien salakuljettajat, virittävät suuren saaliin toivossa verkkonsa Idän ja Lännen rajalle. Kylmän Sodan koleat itätuulet eivät viilennä nuorten rakastavaisten tunteita.

ISBN: 978-952-7244-97-5

Ilmestynyt 31.7.2021.

Stefan Cnutin: Kalterikatujen kasvatti

Stefan Cnutinin rohkea esikoisromaani kuvaa rikoksiin ajautuneen nuorehkon miehen kiirastulta kalterikaduilta kohti vapautta ja uutta elämää, ilman avaimia, ilman loppuun mietittyjä suunnitelmia.

Teos paljastaa soihdun, joka paloi kaksitoista vuotta rikoksista rangaistuksiin, limittyen vapauteen, pidätysselleihin, tutkintavankeuksiin ja vankiloihin kalterikatuineen. Missä alamaailma toimii yhteiskunnan katveessa, onnistumatta nujertamaan kokonaan lain kieltoja ja käskyjä.

ISBN: 978-952-7244-95-1

Ilmestynyt kesäkuussa.

Ulla Hannelius: Malins kärlek

(Malinin rakkaus, ilmestyi aiemmin suomeksi)

"Malins kärlek" är en släktroman från 1800-talets Lojo, som baserar sig på fakta och autentiska brev. Malin (Anna Amalia Nordberg) var farfars mor av författarinnans make. Att vara herrgårdsdotter skyddade inte Malin från livets grymma motgångar och sjukdomar. I den dramatiska personhistorian var kärleken den viktigaste i Malins liv, och efter en lång väntan fick hon äntligen sin Ivar, som blev far till deras 10 barn. Boken har förut publicerats på finska (Malinin rakkaus, Kustannus HD 2018).

Ulla Hannelius är en pensionerad professor och barnonkolog, och hennes första bok hette "Osasto 10, toivoa ja taistelua" (Otava 2017).

ISBN: 978-952-7244-94-4

Hinta: 30,00 e

Seppo MT Vainio: Herman: Tarkk'ampuja ja keisarin vartija

Jännittävä pala historiaa. Herman, Gustaf ja Nikolai ovat Venäjän keisarikunnan kasvatteja, toiveikkaita, irrallisia nuoria miehiä, joiden elämän lähtökohdat ovat kovin erilaiset. He kohtaavat toisensa Venäjän keisarin kruunajaisjuhlassa Moskovassa 1896, kunnes kohtalo kuljettaa heidät taas erilleen.

Kiehtova tarina Suomen autonomian ajalta tiivistyy, kun nuorten miesten tekemiset kietoutuvat hetkeksi yhteen. Suomen lähihistoriaa tarkastellaan kolmen henkilön näkökulmasta ja eritoten nuoren kaartilaisen kokemana. Päähenkilönä on Herman, joka päätyi Toholammilta suuren Moskovan pyörteisiin.

Tarinaa on täydennetty Suomen kaartin historialla ja sotilaskulttuurin valottamisella.

Kirjoittaja on Hermannin lapsenlapsenlapsi. Hän jäi eläkkeelle Maanpuolustuskorkeakoulun Sotataidon laitoksen pääopettajan tehtävästä.

Ilmestynyt huhtikuussa.

ISBN 978-952-7244-93-7

Aimo Lounaja: Vangin tie vapauteen – Kuolemasta elämään

Isänsä kaltoin kohtelema mies on lusinut vankiloissa useista rikoksista 10 vuotta. Hän pääsee vapauteen 1960-luvun lopulla Helsingin keskusvankilasta Sörkästä. Käykö hänelle kuten useita kertoja aikaisemmin eli päihde- ja vankilakierre jatkuisi.

Monen vaiheen jälkeen tulee apuun ammattiauttaja, jolle hän kertoo elämäntarinansa ja löytää tien todelliseen vapauteen. Samalla järjestyy työpaikka ja asunto sekä puhkeaa rakkaus.

Aimo Lounajan romaanissa käsitellään elämän suuria kysymyksiä: anteeksianto, rakkaus, kuolema ja ikuinen elämä sekä ihmiselämän uskomukset ja mysteerit.

Ilmestynyt huhtikuussa.

ISBN 978-952-7244-92-0

Juha Lanu: Murha esiripun varjossa

Juha Lanun dekkari on jatko-osa uskomattomaan Viipuri-sarjaan. Ensimmäinen osa, Aamunkoiton talo, julkaistiin marraskuussa 2020. Tekijä aikoo jatkaa kiehtovaa sarjaa muutamalla teoksella. Vähemmästäkin lukija jää koukkuun!

Ilmestynyt huhtikuussa.

ISBN 978-952-7244-90-6

Markku Jyväkorpi: Salaisuus ihmisyyden taustalla

Kirjailija Markku Jyväkorpi jatkaa ajatusrakennelmaansa ja on aikansa kiehtovampia ajattelijoita.

Elämää ohjaa Luojan aineelliset ja henkiset lainalaisuudet. Parempi tietää kuin olla tietämättä. Vain totuus on ajan mittaan kestävää. Todellisuuden pitäisi olla jokaisen johtotähtenä.

Ilmestynyt huhtikuussa.

ISBN 978-952-7244-91-3

Marjatta Kaasila: Rakhaus punanen elämänlanka

Marjatta Kaasila on syntynyt Tervolassa ja asuu Oulussa. Rakhaus punanen elämänlanka on hänen kahdeksas teoksensa. Teos sisältää juhlavuoden kunniaksi valitut runot ja mietteet seitsemästä aikasemmasta Kemijokivarren murteella kirjoitetusta kirjasta.

Valitut runot ja tekstit avaavat peräpohjalaisen naisen rehellisesti esiin tuotuja tuntemuksia ikääntymisestä ja rakkaudesta, joiden punaisena elämänlankana on pitkään kestänyt rakkaus.

Runoilija täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja samalla myös vietetään 60-vuotishääpäivää.

Ilmestynyt 2.3.2021.

ISBN 978-952-7244-87-6

Jyrki Paavola: Tuulten viesti

Esikoiskirjailija Jyrki Paavolan upea esiintulo! Yhden päivän aikana Jeren maailma järkkyy. Hän näkee pihalla tanssivan enkeliryhmän, opettelee omin päin laskemaan ja tajuaa kelloon sidotun ajan käsitteen. Perheen epäusko loukkaa, naapurin Akin luottamus luo pohjan elinikäiselle ystävyydelle. Erillisten kertomusten kautta ystävykset etenevät kesätöissä, yliopistossa ja työelämässä, jossa kokevat läheltä Berliinin muurin sortumisen. Petos, kateus ja suru alkavat murentaa yhteyttä, mutta ei ystävyyttä. Osa salaisuuksista paljastuu, paljon laskostuu varjoihin. Onko luopuminen heikkoutta vai tyyntä alistumista. Lopuksi mikään ei ole entisellään.

Ilmestynyt 2.3.2021.

ISBN 978-952-7244-88-3

Julian Rauhaniemi: Koston siemenet

Julian Rauhaniemen upea, rohkea teos. Koston siemenet on raadollinen ja puhutteleva nuoren miehen kasvutarina, joka ei kaihda arkojakaan polkuja. Tarinan keskiöön pääsevät monet yhteiskunnalliset puheenaiheet, kuten koulukiusaaminen, päihdeongelmat ja seksuaalinen hyväksikäyttö. Miten kasvaa eheäksi, kun on tullut jo lapsena rikotuksi? Mikä todella on suomalaisen miehen mitta?

Koston siemenet on Rauhaniemen toinen romaani.

Ilmestynyt 2.3.2021.

ISBN 978-952-7244-89-0

Klikkaa tästä 2020 uutuuksiin