KUSTANNUS HD

Hilkka Kajarto

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Hän rakasti mustarastasta
Runoilija Hilkka Kajarto kertoo: Neljäs runokokoelmani Hän rakasti mustarastasta kertoo ilosta, surusta ja rakkaudesta. Se kertoo elämän mittaisesta ystävyydestä. Se kertoo erosta, joka tulee kuoleman kautta. Yhteinen rakkaus kauneuteen ja totuuteen kantaa, vaikka myrskyää. Olen opettaja, tietokirjailija, rakastanut runoja 12-vuotiaasta lähtien. Nämä runot omistan elämäni ystävälle, jonka kanssa kuljin yhteistä tai eri teitä 45 vuotta.

ISBN 978-952-7445-05-1

Sydän kipinöi
Runoilija Hilkka Kajarto kirjoittaa voimakkaasti ja omaperäisesti rakkaudesta, maailmaa ja elämää paljon kokeneen ihmisen terävyydellä ja taidolla. Sydän kipinöi –kirja ei jätä ketään kylmäksi, se on suurta runoutta ja tunteiden paloa. Tekijä jatkaa kolmannella kokoelmallaan siitä, mihin nuoruudessaan jäi, jolloin hän sai runoistaan palkintoja ja hänen tulevaisuudelleen asetettiin suuret odotukset. Virkaura vei hänet aina opetushallitukseen asti. Maaseudulta lähtöisin oleva nainen istui mustien autojen takapenkillä Helsingissä, tapasi kuuluisuuksia ja loi tiimissä opetussuunnitelmia ja oppikirjoja. Rakkaus, tunteet, rohkeus, omaperäisyys ovat jo Kajarron tavaramerkki. Lukija tempautuu tähän ihmeelliseen maailmaan ja nauttii upeista hetkistä!

ISBN 978-952-7066-10-2

Sydän kämmenellä
Hilkka Kajarto aloitti runojen kirjoittamisen 9-vuotiaana. Oli sota-aika ja runo auttoi pakoon todellisuudesta. Teininä hän sai Nuoren Voiman Liiton hopeajäsenyyden ja hienoa kannustusta: herkkä luonnontaju, kevätrunot ovat raikkaita ja hymyileviä, runsaasti lahjoja runon alalla. Hänestä tuli opettaja, nyt eläkkeellä. "Oheisten runojen aihepiirin valitsin siksi, että haluan tuoda rohkeasti esille jokaista ihmistä koskettavat tunteet ja elämän kauneuden."

ISBN 978-952-5964-25-7

Vuokkometsässä

Vuokkometsässä sisältää loimaalaisen Hilkka Kajarron (s. 1930) nuoruusrunoja, jopa omalla käsialalla kirjoitettuja. Kajarrosta ei tullut runoilijaa, mutta tuli tietokirjailija, jonka oppikirjoja Kustannusosakeyhtiö Otava on julkaissut. Monien teosten ulkoasu ja kuvitus on palkittu.

Runoissa on nostalgiaa sekä kirjoittajan tempperamenttia ja rohkeutta. "Oi, hulmahda tuli sielussani, pala ikuisesti, mutta älä kuluta hukkaan sydämeni sanoja."

ISBN 978-952-5556-73-5