KUSTANNUS HD

Simo Pajunen

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Salaperäinen Sonja
Tamperelainen lääkäri-kirjailija Simo Pajunen sijoittaa uuden rikosromaaninsa tapahtumat oman opiskeluaikansa Helsinkiin. Kylmän Sodan aikainen pääkaupunki oli noina vuosina yksi kansainvälisten tiedustelupalvelujen kuumista keskuksista. Samaan aikaan häikäilemättömät rikolliset, ikonien salakuljettajat, virittävät suuren saaliin toivossa verkkonsa Idän ja Lännen rajalle. Kylmän Sodan koleat itätuulet eivät viilennä nuorten rakastavaisten tunteita.

Ilmestyy 31.7.2021.


ISBN 978-952-7244-97-5

Jäppinen ja sala-ampuja

Ennen oli Saviseudun alavilla mailla hallanvaara, pohjosten tuulien tuoma, suurimpia uhkia. Mutta kun rautatie valmistui, myös uhkakuvat muuttuivat. Suuri kaupunki, Turku, hyvine sekä pahoine asioineen ja rikoksentekijöineen tuli lähemmäksi.

Vaikka suurin osa tämän rikosromaanin henkilöistä ja tapahtumista on fiktiota, kirjoittajan mielikuvituksen tuotetta, konstaapeli Jäppinen, kuten myös monet muut oikeilla nimellään tarinassa esiintyvät, ovat totta. He ovat kerran vaikuttaneet Saviseudulla.

Tutuille paikoille, kirjoittajankin lapsuuden maisemiin, sijoittuvat tapahtumat kertovat 1930-luvusta, jolloin autot olivat harvinaisia Petäjoen tiellä, junat pysähtyivät jopa Piltolassa ja Turussa kulkivat vielä raitiovaunut.

ISBN 9789525556452

Lue kirjaan liittyen:

Simo Pajusen haastattelu

Turun Sanomien artikkeli

Turun Sanomien arvio