KUSTANNUS HD

Uutuudet

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Niina Rita: Talven reunalla jääkauden mittainen kevät

Kiihtyvä muutos ja parisuhteen eskaloituva kauhu ovat universaaleja inhimillisyyden reunoja.

Loittonevat ja lähentyvät silmiä kirvelevät sirut asettuvat muotoihin, lopulta uusia pintoja heijastaviin.

Talven reunalla jääkauden mittainen kevät on psykologi Niina Ritan esikoisrunokokoelma, jossa vääjäämätön tiivistyy sanoiksi.

Ilmestynyt 17.6.2024.

ISBN 978-952-7445-43-3

Mielen tiloja -blogin arvio

Eino Launonen: Punaisten pilvien varjot

Suomen itsenäistyessä 1917 Suomi jakautui sosialistien ja oikeiston eli silloisten punaisten ja valkoisten kesken voimakkaisiin ja yhtenäisyyttä repiviin riitaisuuksiin, joka johti vuoden 1918 aikana punaisten aloittamaan Suomen sisällissotaan.

Päähenkilö Annakin joutui 14-vuotiaana lähtemään kotipaikkakunnaltaan Kuopiosta punaisiin liittyneen isänsä, äitinsä ja pikkuveljensä kanssa Helsinkiin. Sodan lähestyttyä pääkaupunkia, oli Annan liityttävä punaisten pakovirtaan Venäjälle. Sitä seurasivat traagiset väkivallan teot, jälleen pakoon lähtö, läheisten menettäminen ja tuomio valtakunnan oikeudessa.

Vaikka kasvun vuodet aikuiseksi sisälsivät yhä uusia menetyksiä, jaksoi lujatahtoinen Anna uskoa tulevaisuuteen.

Kirjan tapahtumat perustuvat päähenkilö Annan omiin kertomuksiin.

Ilmestynyt 20.5.2024.

Kirjailija myy kirjaa: eino.launonen@gmail.com p.040 5578304

ISBN 978-952-7445-42-6

Jukka-Pekka Varonen: Väärät lääkkeet

Katri saa pian Moskovan olympialaisten jälkeen tietää, että hänen tyttärensä on joutunut mielisairaalaan ja lapsenlapsensa on otettu huostaan. Katri tutustuu sattumalta nuoreen suomalaismieheen ja alkaa kehiä hänen kanssaan auki sekavaa tapahtumien vyyhteä, joka paljastaa Neuvostoliiton pimeän puolen. Yhtäkkiä Katrin elämä Leningradissa on pillereitä ja politiikkaa.

Jukka-Pekka Varonen opiskeli kääntäjäksi Tampereen yliopistossa ja alkoi seurata Suomen itänaapurin kehitystä 1980-luvun alussa.

Ilmestynyt 4.4.2024.

ISBN 978-952-7445-41-9

Markku Jyväkorpi: Ihmisyyteen liittyy läheinen luojayhteys

Jeesus kertoi elämäntavan, kuinka jokainen voi havaita ja oivaltaa yksiselitteisesti oman Luojayhteyden.

Tässä elämäntavassa korostuu oma ponnistelu mielen epäpuhtauksien poistamiseksi.

Ilmestynyt 30.12.2023.

ISBN 978-952-7445-40-2

Sari Weckroth: Kymmenen tikkua laudalla

“Etsi Alimmaisia. Heitä on helpompi löytää kaduilta kuin Pisteettömiä.

Alimmaiset todennäköisesti kuitenkin torjuisivat hänet, huomatessaan ettei hänellä ollut ranneketta, ja hän päätyisi Pisteettömien joukkoon, jonne oikeasti kuuluikin.

Lilin katse haravoi ihmisvirtaa, etsien tummanharmaata. Sitä ei ollut niin helppo erottaa kuin hän oli olettanut, tai muistanut. Hän oli Kaupungissa asuessaan kulkenut itse kadulla, virran mukana, lukemattomat kerrat. Mutta ollut yhtä välinpitämätön toisia kansalaisia kohdatessaan kuin muutkin.

Lilin katse seurasi tovin erästä kansalaista, kunnes huomasi tämän asun harmaasävyn kertovan sittenkin Keskimmäisen statuksen. Mutta äkkiä hänen katseensa osui kaukaiseen hahmoon, jossain virran laitamilla. Väriin, joka ei ollut tumman eikä vaalean harmaa, vaan…

Lili joutui hetken hakemaan värin nimeä muististaan. Ehkä hän ei olisi edes tiennyt sitä, jos ei olisi oppinut sitä äidiltään, joka rakasti maalaamista.

Se oli valkoinen.

“Kymmenen tikkua laudalla” on jatko-osa dystopiaromaanille “Sinun on aika kadota” (Kustannus HD 2022). Mitä yhteiskunnassa selviytyminen edellyttää, ja mitä olisit valmis siitä maksamaan? Vapautesi, inhimilliset tunteesi, ihmissuhteesi? Vai luopuisitko turvallisuuden illuusiosta, vankilasta, saavuttaaksesi sen mikä todella merkitsee?

Ilmestynyt 30.12.2023.

ISBN 978-952-7445-39-6

Seppo Turunen: Luonnonharrastajan muistelmia

Tämä on kertomus noin 75 vuoden tapahtumista kirjoittajan, oman perheen ja lähipiirin elämässä. Kouluvuosilla ja harrastuksilla on ollut suuri merkitys, kun asiaa tarkastelee eläkeläisenä. Kiinnostus luontoon, valokuvaus ja kirjoittaminen ovat pysyneet mukana läpi elämän. Kouluvuosien kauaskantoinen päätös oli lähteä 1965 opiskelemaan Yhdysvaltoihin.

Opiskelu, tutkimustyö ja matkat Yhdysvalloissa 1960- ja 1970-luvuilla muokkasivat ajattelua ihmisistä, luonnosta ja luonnonsuojelusta. Elämme yhteisessä maailmassa, jossa ihmiset eri kulttuuritaustoista voivat toimia rauhassa keskenään.

Maunulan Yhteiskoulu, Gonzagan, Helsingin ja Missourin yliopistot, hyönteistutkijan työ, Suomen Biologian seura Vanamo, Korkeasaaren eläintarha, kirjoitushankkeet ja kiinnostus politiikkaan näkyvät muistelussa.

Tämä on myös kertomus erilaisista metsistä ja metsien ja puiden merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle ja ilmastolle. Metsien ja kasvillisuuden lisääminen on kestävin keino auttaa luontoa ja ilmastoa.

Eläintarhojen kansainvälinen yhteistyö sadoissa suojeluhankkeissa ja yleisölle suunnatussa opetustyössä ympäri maailman näyttivät, että vaikka luonnon tila heikkenee, paljonkin on vielä tehtävissä uhanalaisimman luonnon hyväksi.

Luonto-optimismiinkin on aihetta.

Ilmestynyt 17.11.2023.

ISBN 978-952-7445-38-9

Erja Kärki: Sopeutumaton

Romaanin päähenkilö, Veera Peura, kertoo elämänsä täyskäännöksestä. Mutta se ei käy kädenkäänteessä. Opettajan työn haasteet, filosofisen vastaanoton avaaminen, kirjoittamisprojekti ja talon rakentaminen. Siinä yhdelle naiselle haastetta, vaikka hänestä onkin moneksi. Taloprojekti käynnistää muuton pois Helsingistä, luontoon ja hiljaisuuteen. Nyt liikkuvaa junaa ei voi enää pysäyttää, mutta ei tarvitsekaan. ”Liike on lääke” on hänen ohjenuoransa, kunnes liike pysähtyy. Äidin kuolema tulee yllättäen ja kääntää katseen sisimpään, elettyä elämää unohtamatta. Mitä silloin tapahtuu?

Erja Kärki on terveystieteiden maisteri ja sairaanhoidon opettaja. Hänellä on filosofisen praktikon sekä kirjoittajan koulutus. Tämä on hänen toinen romaaninsa.

Ilmestynyt 13.10.2023.

ISBN 978-952-7445-37-2

Tilaa täältä!

Marinka Lanne: Syvänne

Aura seisoo uimatikkailla. Edessä on järvi, takana tuttu ranta – ja elämä. Minne Aura katoaa? Auran pojantytär, geologina toimiva Mia, kysyy samaa kysymystä yhä uudelleen liki kolmekymmentä vuotta myöhemmin. Mia katsoo Auran silmin, etsii varmuutta, jonka aikanaan menetti.

Syvänne kertoo siitä, miten asiat jäävät kesken, ja siitä, miten ihmiset kietoutuvat toisiinsa. Mian on vaikeaa luottaa, lähestyä veljeään, jolla on omat ongelmansa kannettavanaan. Myös Auran mies Herman herättää Miassa epäilyjä. Etsiessään vastauksia Mia lopulta astuu lähemmäs tilaa, josta on mahdollista jatkaa.

Kun arvoitukset eivät ratkea, ihminen rakentaa niistä omaa tulkintaansa. Niin tekevät myös tämän kirjan henkilöt. Teosta voi lukea arvoituksena tai ihmissuhderomaanina, joka ei pelkää uusia ulottuvuuksia.

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7445-34-1

Markku Jyväkorpi: Rakkaus avaimena luojayhteyteen

Ihmisen pitäisi aktivoitua hyväntahtoiseen inhimilliseen ihmisyyteen, jotta sielullisuuden rakkaudellisuus tulisi luontevaksi osaksi elämää. Tämä mieltä avaava rakkaudellinen värähtely tarvitaan oman Luojayhteyden oivaltamiseksi, mihin kokemukseen Jeesus kehotti ensimmäiseksi.

Ilmestynyt heinäkuussa.

ISBN 978-952-7445-36-5

Esko Heinonen: Operaatio Piela

Kartanon omistaja, vaikutusvaltainen kylän suuri mies, sellainen leskimies Lennard Piela oli. Hänellä oli paljon kavereita, mutta ystäviä tuskin montakaan. Joillekin hän oli ihmisenä arvoitus. Joku vihasi häntä ja murhasi hänet vakaasti harkiten. Kuka sen teki, siitä rikoskomisario Mauri Hietikko joutui ottamaan selvää. Niinä työläinä viikkoina Hietikko joutui selvittämään ennen kaikkea sitä, mikä mies Lennard Piela oli ollut ja samalla hän joutui setvimään omaa sekavaa elämäntilannettaan.

Kirjassa on paljon juonen käänteitä. Se kuvaa hyvin rikospoliisin työtä vaativimmillaan. Loppua kohden yllättäviä asioita ilmenee ja lopputulos on ennalta arvaamaton.

Ilmestynyt heinäkuussa.

ISBN 978-952-7445-29-7

Eino Launonen: Rotilan sissit iskevät öisin

SUOMALAISET SISSIT ISKEVÄT RAJUSTI VIHOLLISEN JOUKKOIHIN MÖHKÖSSÄ

Kun talvisodassa Ilomantsin rintamalla venäläisten hyökkäys oli saatu pysäytettyä joulukuun aikana Kallioniemi – Oinassalmi - Petkelniemi vesistölinjalle, oli pelättävissä, että venäläiset kokoavat yhä suurempia hyökkäysjoukkoja 155. divisioonansa avuksi. Estääkseen vihollisjoukkojen vahvistumisen Suomen sotajohto päätti sissitoiminnalla vaikeuttaa ja eliminoida vihollisen jatkosuunnitelmia. Sissitoiminnan tukikohta perustettiin Rotilan taloon Haapovaaraan, joka on 8 kilometriä etelään Möhkö – Oinassalmi tiestä. Rintamalinjan tueksi miehitettiin myös Haapovaarasta kolme kilometriä pohjoisempana oleva Sotkasenvaara, jossa tukikohtina olivat kaksi polttamatta jäänyttä taloa. Sissitoiminnan tavoitteena oli tiedustella ja tehdä tuhoiskuja vihollisen kolonnia, asemia, varastoja ja majoituksia vastaan. Venäläisten sotapäiväkirjoista käy ilmi, kuinka kauhunsekaisin tuntein vihollinen suhtautui näihin yleensä yöaikaan alati kuolemaa kylväviin valkolaisten bandiitteihin. Vaikka tuhoa saatiin aikaan vihollisen joukoissa, olivat iskut ylivoimaisen vihollisen asemiin äärimmäisen vaarallisia, eikä uhrauksilta voitu välttyä. Kaikkiaan Haapovaaran sissiosaston toimintaan osallistui yli sata suomalaista sotilasta. Tässä romaanissa taistelemme partioiden mukana, jotka olivat muodostetut Polkupyöräpataljoona 7:n kahdesta joukkueesta ja niiden toimintaan komennetuista Erillinen pataljoona 11:n muutamasta sotilaasta.

Tositapahtumiin pohjautuva romaani perustuu suomalaisten sotilaiden kertomuksiin ja sotapäiväkirjoihin. Pääosaan nousee kokenut rajakersantti Aarne Pynnönen

Eino Launonen (s. 1952) on kuopiolainen, eläkkeellä oleva rikosylikonstaapeli, joka harrastaa mm. sotahistoriaa. Aikaisemmin Launonen on julkaisut romaanin Oinassalmen linja pitää.

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7445-33-4

Hannele Leino: Kohti auringonkeltaista

Mieliinpainuva tarina naisen kasvamisesta omaan voimaansa, suvun salaisuuksista ja sen seurauksista.

”Minä olen Anna-Leena. Tämä on kertomus minusta ja mitä tapahtui sen jälkeen, kun sisäistä siivousta tehdessäni löysin kranaatin ja vedin sokan irti. Kaikki räjähti ympäriltäni palasiksi tuottaen tuskaa, kärsimystä, sotkua ja siivottavaa. Jäin kuitenkin henkiin.”

Viihteellisen sisällön lisäksi lukija sukeltaa kulttuurissamme oleviin kaksoisstandardeihin, näennäistasa-arvoon ja kurkistaa nuorten ajatuksiin aikuisuudesta.

Romaani on täysi helmi viihteen ystäville, jotka pitävät myös Eve Hietamiehestä, Anna-Leena Härkösestä tai Katja Kalliosta.

Kirjailija Hannele Leino (synt. 1976) on kirjoittanut lapsesta saakka, on koulutukseltaan farmasian lisensiaatti, biologi, biologian ja kemian aineenopettaja, ja sanataideohjaaja. Työssään hän on mukana vetämässä isoja, globaaleja lääketutkimuksia. Hän on kotoisin Kainuusta, mutta asuu Hämeenlinnassa. Hän rakastaa hitaita aamuja, lintujen laulua, hyvää kirjallisuutta ja tanssia, sekä sukeltaa metsään rentoutumaan.

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7445-27-3

Patrik Stenström: Musiikkilääketiede Suomessa - Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistys 2000–2020

Kirjan myynnistä voi kysyä Musiikkilääketieteen yhdistyksestä.

ISBN 978-952-7445-32-7

Olavi Heikkinen: Savolaisen pyöreä vuosi - Pakinoita vuoden merkkipäivistä

Elämäämme rytmittävät maalliset ja hengelliset merkkipäivät. Tämä kirja kertoo niihin liittyvistä perinteistä sekä kansanihmisten arkielämästä, jonka sattumuksia kuvaillaan pakinatyyliin murresanailulla höystettynä. Jutuissa on huumoria ja nostalgiaa. Niissä on myös tapakulttuuria ja sitä järkeilyä, jota savolainen harjoittaa etenkin välttäessään liian imelää tai kovin syvällistä tunteilua.

Kirjan teksti on lämminhenkistä ja sitä elävöittävät hauskat piirrokset. Kirja sopii erityisesti kotiseutua ja kansanperinnettä arvostaville lukijoille.

Olavi Heikkinen on Nilsiässä kasvanut, eläkkeellä oleva maantieteilijä. Piirrokset laatinut Ida Blair-Heikkinen on Oxfordissa asuva Olavin tyttärentytär. Hän on mieltynyt Suomeen ja varsinkin savolaiseen maanläheisyyteen.

Ilmestynyt toukokuussa.

ISBN 978-952-7445-28-0

M.K. Kajanne: Punainen lanka

”Pihlalla menee kaikki pieleen, burnout päällä, avioliitto rakoilee, ystävyyssuhteet ovat myllerryksessä ja kaiken lisäksi tuntematon kiusaaja vainoaa vihaviesteillä.

Uuden harrastuksen myötä Pihla löytää sisältään vihdoin rohkeutta rikkoa kaavoja, mutta herättää samalla henkiin kauan unessa olleita voimia.

Ystäväpiirin kohdatessa ensimmäisen kuolemantapauksen Pihlan kujanjuoksu alkaa.

Tapahtumapaikkana Kivikko, kaupunki, jossa säteilee voimakas energia, jonka myötä kaikki on mahdollista.

Punainen Lanka avaa Kivikko-kirjasarjan.

Tervetuloa Kivikkoon!”

Ilmestynyt 22.3.2023.

ISBN 978-952-7445-26-6

Jukka Korvenpää: Huhtamo - Neljän kunnan kylä - Huhtamon historiaa

Kirja kertoo Huittisten Huhtamon kylän historiasta. Kylä on varsin erikoinen monessakin mielessä. Ensinnäkin siihen kuuluu alueita Huittisten ja Punkalaitumen kunnista sekä entisistä Alastaron ja Vampulan kunnista. Vanhana torppariseutuna Huhtamo sijaitsi kaukana kuntakeskuksista. Tämän vuoksi huhtamolaisista kehittyi jo varhain varsin itsenäisiä. Tästä kertoo mm. se, että kylään valmistui jo vuonna 1929 kirkko, joka on edelleen huhtamolaisten oma ja sitä hallinnoi Huhtamon Seurakuntahuoneyhdistys. Samoihin aikoihin huhtamolaiset suunnittelivat oman kunnan perustamista. Edelleenkin huhtamolaisuuteen kuuluu vahva kylähenki.

Kirja sisältää kylän historiaa aina asuttamisesta nykypäivään. Kirjan loppuosassa kerrotaan nykyisistä ja jo hävinneistä taloista sekä niiden asukkaista. Kevennykseksi on myös otettu mukaan huhtamolaisten kertomia juttuja ja kaskuja.

Toivon, että kirja herättää vanhemmissa lukijoissa mukavia muistoja ja selvittää nuoremmille sukupolville Huhtamon kehitystä nykypäivään.

Ilmestynyt 3.2.2023.

ISBN 978-952-7445-22-8

Kaarina Peuraniemi: Vanhan miehen enkeli

Romaani Vanhan miehen enkeli kertoo ammattiin valmistuneesta nuoresta miehestä, joka aloittaa työt ensimmäisessä vakituisessa työpaikassaan, kotipalveluyrityksessä. Työssään hän tutustuu vanhaan leskimieheen ja vähitellen heidän välilleen kehittyy ystävyyssuhde. Hän tulee työporukassa kiusatuksi ja selviytyminen unelmatyöpaikassa osoittautuu haasteelliseksi. Molemmat miehet pohtivat omaa elämäänsä ja avaavat toisilleen uusia näkökulmia. Nuori mies myös pelastaa vanhan miehen hengen. Yhteisten kokemusten ja pohdintojen seurauksena molempien elämä saa lopussa uuden suunnan.

Ilmestyy helmikuussa 2023.

ISBN 978-952-7445-25-9

Ulla Hannelius: Boreaalisen havumetsän paratiisi - Villiruokaa ja luonnon antimia

Olen aina rakastanut luontoa. Neljänkymmenen vuoden ajan vaelsin ahkerasti Lapissa (”Kurjenkanerva kukkii”, Kustannus HD, 2021), ja tämä toimi hyvänä vastapainona raskaalle työlle lasten syöpälääkärinä (”Osasto 10, toivoa ja taistelua”, Otava 2017). Vanhoilla päivilläni, eläkkeelle jäätyäni, löysin ihanan miehen, joka vei minut boreaalisen havumetsän paratiisiin. Viimeiset 10 vuotta olen saanut nauttia tästä paratiisista Saimaan rannalla kaikkine luonnon antimineen. Suuri luonto tuo minulle edelleenkin onnen.

Ilmestynyt 11.1.2023.

ISBN 978-952-7445-24-2

Juha Lanu: Veren kutsu

Ilmestynyt marraskuussa.

ISBN 978-952-7445-21-1

Timo Weckroth: Riekon huuto - itseään etsimässä erämaassa

Ilmestynyt marraskuussa.

ISBN 978-952-7445-20-4

Veikko Niemi: Eevakaisa

Ilmestynyt marraskuussa.

ISBN 978-952-7445-18-1

Helena Lapinniemi: Alfa ja mutantit

Ilmestynyt 6.11.2022.

ISBN 978-952-7445-17-4

Sari Weckroth: Sinun on aika kadota

Ilmestynyt 6.10.2022.

ISBN 978-952-7445-14-3

Mari Tuomi: Isän tarina - Tie halki helvetin

Ilmestynyt 20.10.2022.

ISBN 978-952-7445-16-7

Freelancemuusikot ry: Kokoava voima - Freelancemuusikot 75 vuotta

Ilmestynyt 6.10.2022.

ISBN 978-952-7445-15-0

Katri Karasma: AIKKA-puun satakieli

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7445-12-9

Jaakko Summanen: Risteys

Ilmestynyt 11.8.2022.

ISBN 978-952-7445-13-6

Markku Jyväkorpi: Henkisyys maallisuuden ansassa

Elämän tapahtumien ja kokemuksien kautta ihminen pääsee vähitellen tietoiseen Luojayhteyteen. Syntyy Luojakokemus. Ihminen päättää onko kokemus lyhyt vai pitkä. Hyvä paimen löytää viimeisenkin eksyneen lampaansa.

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7445-11-2

Milja Bossart: Mato Matias ja muut räppääjät

Kirjailija Milja Bossartin hieno lorukirja on mieluisa teos kaiken ikäisille!

Oivallisen hauskat kuvat ovat raikkaan värikkäitä ja iloisia; luovat hienon kokonaisuuden.

Tekijä asuu talvet Espanjassa, kesät Suomessa.

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7445-10-5

Aimo Lounaja: Vangin tie vapauteen – Kuolemasta elämään

Kirjailija Aimo Lounajan menestys jatkuu: Jo 3. painos tulossa, Vangin tie vapauteen.
Kuolemasta elämään. Uskomaton tarina joka kannattaa lukea.

Ilmestynyt maaliskuussa.

ISBN 978-952-7244-92-0

Ursula Anttila-Halinen: Tulitukka ja lumottu metsä

Yksityisetsivä Aava Meri saa uuden tehtävän. Hän yrittää koota monimutkaista palapeliä, joiden osia ovat Aleksis Kiven Canziota harjoitteleva näytelmäseurue, epäilyttävä tulipalo, kaksi kuolemaa, Yön kuningatar Hekate ja noitapiiri, salaperäiset tarot-kortit, tulitukkainen neito ja lumottu metsä.

Tulitukka ja lumottu metsä on Aava Meri -sarjan neljäs osa. Aiemmin ovat ilmestyneet Lumiprinsessa ja taikaympyrä (2015), Laulu taivaansinisestä kukasta (2016) ja Runoilija ja vaarallinen muusa (2019). Kyseessä ovat ns. cosy mystery -dekkarit.

ISBN 978-952-7445-09-9

Ilmestynyt 7.3.2022.

Terttu Jurvakainen: Valon reunalla

Terttu Jurvakainen
Taidemaalari ja runoilija. Valmistunut kansakoulunopettajaksi 1966. Toiminut kuvaamataidonopettajana 1967-1979. Taidemaalarina esittäytynyt lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on monissa museoissa ja kokoelmissa. Runoilijana hän voitti J.H.Erkon palkinnon 1968. Hänet on palkittu useilla taidepalkinnoilla ja apurahoilla. Taiteilijaeläke 2000 Oulun Osuuspankin Taitaja -stipendi 2008. Oulun yliopiston kasvatustieteen kunniatohtori 2009.

ISBN 978-952-7445-08-2

Ilmestynyt 7.3.2022.

Paavo Niskasaari: Eevertti-hiiri ilmojen teillä ja vesillä

Tämän kirjan hiiret, pajunkissat, sopulit, hirvet, haukat ja pöllöt on yritetty saada mahdollisimman eläviksi olennoiksi. Näiden seikkailut ovat kertomuksia selviytymisestä ja taas selviytymisestä. Hiiripojat lähtevät viettämään iltajuttuaan sadonkorjuun lopulla. Kohta he matkaavat heinäpaalin sisällä, kuorma-auton lavalla. Ilmapallo- ja lentomatka, kaarnalaivalla ja kajakilla seilaaminen, Lapin talvi revontulineen ja lasketteluineen seuraavat iltakyläreissun jatkeena.

Satukirja niin lapsille kuin aikuisille.

ISBN 978-952-7445-07-5

Ilmestynyt 25.1.2022.

Klikkaa tästä 2021 uutuuksiin