KUSTANNUS HD

Uutisia

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 050 3639 195

19.2.2024

Uusia käsikirjoituksia otetaan vastaan

Ota rohkeasti yhteyttä ja lähetä käsis! Vastaamme kaikille.

Ohjaamme ja tulemme vastaan esikoiskirjailijoita myös kustannuksissa.

Älä jätä pöytälaatikkoon käsikirjoitustasi!30.7.2022

Otamme vastaan uusia käsikirjoituksia!

Tuemme ammattitaidolla ja ohjaamme vakavalla harrastuspohjalla aloittavia kirjoittajia
julkaisemaan esikoisensa ja etenemään kirjailijan uralle. Ole rohkea, ota yhteyttä.

Oman kirjan julkaiseminen on iso juttu!17.2.2021

Jussi Niinenmaa Jyväskylän Kevät -tapahtumassa

Klikkaa tästä Jyväskylän Kevät - Onko kaikki kirjallisuus yhteiskunnallista? (13.3.2021 klo 14.00) -tapahtuman sivuilleKirjailija, emeritus kirkkoherra, rovasti Risto Heikkilä
koki ainutlaatuisen lukuelämyksen:
”Luin kirjan nopeammin kuin koskaan”


Nythän on kirja kirjoitettu! Sain eilen puolenpäivän aikaan Arto Pietilän romaanin Minä, mamselli ja Albina – kirjoitin ja kosin, kosin ja kirjoitin. Aloitin kohta sen lukemisen. Siksi paljon se kiinnosti. Koskaan aikaisemmin en ole tainnut yhtäkään kirjaa lukea yhtä nopeasti loppuun. Illalla ennen nukkumaan menoani päätin lukemisen. Tekijällä on aivan erinomaiset yleisen historian tiedot. Sillä samalla kun se on kiehtova romaani Kivestä, tapahtumat on sijoitettu asiantuntevasti ajan historian kehyksiin. Ulkoisesti kirja on mitä parhainta tyyliä. Yhtään ei tarvinnut silmiä tihrustaa ja välissä oli lyhyitäkin lukuja jotka sopivasti auttoivat lukijaa eteenpäin. Kerrassaan mukavia hetkiä vietin kirjan parissa. Ja sitten itse sisällys. Albinasta en ollut kuullut aiemmin mitään. Nyt sen sijaan tiedän yhtä jos toista ja tulipa tekstissä Kiven väitetty suhde mamselli Lönnqvistiinkin kivasti esiin. Lopussa Kiven kuolema oli todentuntuisesti kerrottu ilman jälkipolvien siihen tuomaa surullista tragediaa. Voi, jospa kirja vain saisi sen ansaitseman levikin ja tulisi suuren yleisön tuntemaksi. Tämän se ansaitsee! Samalla kun teksti on tositarinaa se on juuri sopivan mukaansatempaavaa ja helposti omaksuttavissa. Kerrassaan hyvä kirja. Kiitos joka tavalla kirjasta.


"Teksti on eloisaa, tekijä on paljon lukenut oheisaineistoa ja ote on persoonallinen. (----). Yritys on kiitettävä ja se on monilta osin omaperäinen ja tuo persoonallisen ja uuden näkemyksen aiheesta. Toivotan onnea kirjalle."

"Paljon parempi kuin Veijo Meren teos Aleksis Kivestä."

Esko Rahikainen, kirjailija"Tämä on hyvä kirja", kirjailija Risto Kormilainen.”Minä pidin kirjasta”, professori Jukka Mustonen.

3.3.2020

Tulossa 2.painos Tykkivarkaiden nainen!18.11.2019

Talenttia kaiken ikää -kilpailu

Runoilija Anne Papart oli finaalissa ja voitti vaikuttavin yksilöesityspalkinnon.

Kiitos kaikille: Ruohovuoren Palvelukeskukselle sekä Myllypuron Palvelukeskukselle. Finaalin tuomaristossa vaikuttivat näyttelijä Minna Kivelä, laulaja Matti Esko, näyttelijä Eija Vilpas8.10.2019

Arto Pietilän romaani Aleksis Kivestä:

"Hyvä kirja, menestystä", kirjoittaa toimittaja, kirjailija Risto Kormilainen.21.8.2019

Panu Rajalan uutuuskirjan arvio

Ylä-Kainuu julkaisi arvion Erään soturin loppu — Yrjö Jylhän tragedia -kirjasta. Lue tästä!8.7.2019

Kirjailijamme Jukka Jussila sai toisen sijan lasten ja nuortenkirjojen sarjassa valtakunnallisessa möllärimestarikisassa Olipa kerran satukirjalla, jonne lähetettiin kaikkiaan 108 kirjaa ja mukana oli eri sarjoja.

Asiasta löytyy lisää tietoa, kun kirjoittaa googleen Möllärimestari kilpailu, se liittyy Kalle Päätaloon ja hänen isänsä Herkko sanoi romaaneja Mölläreiksi siitä nimitys ja kilpailun päätuomari oli Kallen pikkuserkku. Täältä löytyy myös raadin arvio kirjasta. Sieltä löytyy myös kuva kaikista palkituista jotka olivat paikalla.

Palkintojenjako oli Taivalkoskella osa Päätaloviikkojen tapahtumia. Päätalon syntymästä tuli tänävuonna kuluneeksi sata vuotta.2.7.2019

Annika Brusila Salon torilla 17.7. klo 12.

Kirjailija Annika Brusila esiintyy Salon torilla kirjallisuustapahtumassa ke 17.7. klo 12. Ja hyvässä seurassa!

Tässä linkki tapahtuman mainokseen:

https://www.facebook.com/salo.livestream.7/videos/498458320924573/16.4.2019

Ehdolla vuoden Rajatietokirjaksi

Rajatiedon keskeinen lehti, Ultra-lehti, laittaa joka vuosi keväällä edellisen vuoden julkaistuista rajatietoalan kirjoista ehdolle 10 kirjaa vuoden rajatieto-kirjaksi.

Heidi Kassaran Mietiskely-kirja on yksi ehdokas. Myös yleisö saa äänestää. Vuoden rajatietokirja julkistetaan 30.5. Ultran avoimien ovien päivänä Kylämällä.9.12.2018

Tervetuloa eduskunnan kansalaisinfoon 12.12.

Entisen EU-huippuvirkamiehen, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän uutuus haastaa lukijan: Ottakaa mut mukaan! Osallistavaan kasvuun, vuoden ajankohtainen tietokirja. Tiedotustilaisuus Eduskunnan Kansalaisinfossa 14.45 - 15.30.19.11.2018

Paistettu sipuli 4. painos!

Jukka Mustosen Paistettu sipuli auttaa paiseissa -teoksesta ilmestyy joulukuussa neljäs painos. Tilaa täältä!31.10.2018

Jukka Mustonen Radio Suomessa

31.10. klo 15:10
Kuuntele haastattelu tästä!19.10.2018

Paistettu sipuli 3. painos!

Jukka Mustosen Paistettu sipuli auttaa paiseissa -teoksesta nyt jo kolmas painos. Tilaa täältä!24.9.2018

Hei!

Näkyy olevan Sota-ajan kirjeitä jo aika kaukanakin: Amerikassa Kaliforniassa Stanfordin yliopiston kirjastossa.

Ovat kirjoittaneet Loimaa 2017 muotoon Loimma 2017. Tuo oheinen linkki pitäisi viedä Stanfordi yliopiston kirjaston sivuille tämän kirjan tietoihin.

T:Reijo [Nurmela]

https://searchworks.stanford.edu/catalog?utf8=%E2%9C%93&search_field=search&q=Nurmela%2C+Reijo11.9.2018

Suomalainen kirjakauppa Lohja

Meidän kirjallinen iltamme pidetään marrakuussa, torstaina 08.11. klo 18 alkaen. Tilaisuus on Lohjan toimintakeskus Harjulassa, Kullervonkatu 7, Lohja. Kirjailijavieraina on mm. Ulla Hannelius, Aki Ollikainen, Eila Ilenius ja Lauri Hietaniemi, kaksi henkilöä selviää vähän myöhemmin. Haastattelijana toimii Lohjan pääkirjastosta Merja-Liisa Karhu.

Kirjailijaillan asioita hoitaa meillä myymälävastaava Päivi Heikkinen, p. 050 3115 509, paivi.heikkinen@suomalainen.com, olkaa häneen yhteydessä asian tiimoilta.

Liisa Sintonen, myymäläpäällikkö

Suomalainen Kirjakauppa Oy
Laurinkatu 48, 08100 Lohja
GSM 050 3115 50828.6.2018

Brusilalle apurahoja

Kirjailija Annika Brusila sai keväällä ensin Taiken kirjastoapurahan ja perään 6kk:n työskentelyapuarahan! "Olen niistä valtavan kiitollinen. Taloudellinen merkitys on suuri, mutta myös tunnustus kirjailijana iso asia. Kolmas romaanini edistyy kivasti ja olen siitä innostunut."13.4.2018

Tri Merja Sankelo (kirjailija, Dosentti) pitää kevään uutuuskirjaansa "Arkkienkeli Mikael - rakastavaa ohjausta elämään ja henkiseen kasvuun" pohjautuvan esityksen ensi kesän Ultrapäivillä Kuortaneella. Luento on perjantaina 6.7. klo 13-14. Tervetuloa !22.12.2017

Joulun jälkeen tulossa 2. painokset:

Matti Taatila: Sananpalvelija

Onni Kaasinen ja Esa Patosalmi (toim.): Veljesten kalaretket Tenolla

Muista myös kirja: Sota-ajan kirjeitä
7.12.2017

Sota-ajan kirjeitä Seutu-Sanomissa

Reijo Nurmelan kirja rakentuu kaikkiaan yli sadasta kirjeestä. Veljekset kirjoittivat kotiväelle kuulumisistaan itärajalta ja välillä sen takaakin, kotijoukot puolestaan kertoivat omasta elämänmenostaan.

– Kotijoukot kirjoittivat maatilan elämästä, siitä, miten vilja kasvaa ja milloin perunat on laitettu maahan, vaikka kova huoli heillä oli perheen miehistä. Kun veljeksistä neljä puolusti maata, kotona jouduttiin tekemään raskasta työtä vähemmällä työvoimalla, Nurmela kertoo.

Rintamalla olleet nuoret miehet puolestaan pyrkivät kirjeissään rauhoittelemaan heistä suurta huolta kantanutta kotiväkeä. Ahkerin kirjoittaja oli Arvo, joka osoitti niin varusmiesaikanaan kuin talvisodan aikanakin kirjeensä useimmiten Niilolle, joka oli mukana vasta jatkosodassa.

– Täytyy tunnustaa, että aika monta kertaa nousi pala kurkkuun kirjeitä lukiessani.


Lue tästä koko artikkeli22.11.2017

Kauppalehti kehuu eräkirjojamme

"Lajin kiinnostavin uutuus tältä vuodelta on rovaniemeläisen Jarmo Huhtalan Rakkatammukoita ja Lapin taikaa. Teos vie lukijan elämänmakuiselle seikkailulle kalastamaan taimenia ja harjuksia Lapin kirkkaan kivikkoisilla joilla."

Lue koko artikkeli tästä.20.11.2017

Aamuset-lehti uutisoi Lounaasta tuulee -tapahtuman!

Joukko lounaissuomalaisia kirjailijoita ja runoilijoita esittäytyy yleisölle tuoreiden kirjojensa kanssa Lounaasta tuulee -tapahtumassa bar Ö:ssä torstaina 23. marraskuuta kello 18 alkaen. Kirjailijat esittelevät tilaisuudessa viimeisen vuoden aikana ilmestyneitä teoksiaan. Kirjoja on myös mahdollisuus ostaa paikan päältä tekijöiden omistuskirjoituksin.

Tilaisuudessa on läsnä kymmenkunta paikallista kirjailijaa. Tuoreita kirjojaan esittelevät muun muassa Annika Brusila (Verisukua), Tapani Kinnunen (Kuumat raiteet), Mika Kivelä (Poliisin eristämä alue), Marja Mäenpää (Välitilat) ja Juha Kulmala (Ränttätänttä).

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Linkki artikkeliin28.10.2017

Satavuotias Latvia katsoo ihaillen Suomeen

Nyt jo Helsingin Sanomat, Turun Sanomat, Seura-lehti, Ilkka ja Iisalmen Sanomat ovat kirjoittaneet kirjailija, kääntäjä Anna Ziguren Graniittisen maan jalo kansa –kirjata, yhdestä syksyn kiinnostavimmasta teoksesta.

Muista Helsingin kirjamessut, hae Annan kirja ja tapaa kirjailija!

Linkki artikkeliin: Satavuotias Latvia katsoo ihaillen Suomeen23.10.2017Tulossa kirjailija Annika Brusilan Verisukua marraskuun alussa.
Teos on itsenäinen jatko Kalliolla–kirjalle (2016).28.9.2017

Helsingin kirjamessut la 28.10.
Suomen Tietokirjailijoiden tilaisuus: Anna Zigure kertoo kirjastaan


Anna Zigure esittelee kirjaansa Graniittisen maan jalo kansa Helsingin kirjamessuilla. Päivä on lauantai 28.10. klo 9.30 alkaen. Aluksi kahvi. Anna Zigurelle on varattu kirjan esittelyyn klo 10.00-10.15. Sen jälkeen tilaisuus jatkuu muulla ohjelmalla (Säätiöt esittäytyvät) – Suomen Tietokirjailijat ry.25.9.2017

KIRJAKAUPPALIITTO: KAUNOKIRJALLISUUDEN MYYNTI JATKAA KASVUAAN – KIRJAKAUPAN ODOTUKSET LOPPUVUODELLE KORKEALLA

Kirjamyynnin vuosi on sujunut positiivisissa merkeissä. Myynti käynnistyi kirjakaupoissa heti alkuvuodesta vilkkaana ja on jatkanut kasvuaan. Kirjakauppojen kokonaismyynti tammi-kesäkuussa 2017 kasvoi 8,1 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kaunokirjallisuuden myynti kasvoi samassa ajassa 13,2 prosenttia. Oppikirjojen myynti kasvoi uuden opetussuunnitelman siivittämänä 21 prosenttia vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Lue lisää Kirjakauppaliiton sivuilta12.9.2017

Seppo Maukosen Viimeiset kertojat 2. painos ilmestynyt!

Pian valmistuu Rajalan uusi näytelmäkirja!10.9.2017

Kiehtova matka latvialaisin silmin entiseen Suomeen on samalla mielenkiintoinen tie kukkien ja laulujen Latvian kohtaloihin.

Anna Ziguren uutuusteoksen arvio Iisalmen Sanomien sivuilla23.8.2017

Tilaa Anna Ziguren teos Graniittisen maan jalo kansa - Suomi ja suomalaiset latvialaisissa lehdissä 1822–1945. Nyt kirjakaupastamme, Kirjavälityksestä sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Kirjailija Anna Zigure vierailee Helsingin kirjamessuilla 26.-29.10.2017 (kauppias Olavi Kivipensaan osasto).Kirjailija Merja Sankelo on tavattavissa Hengen ja tiedon messuilla Helsingissä 14.-15.10.2017 (Suomalainen yhteiskoulu, Isonnevantie 8) myyntipaikalla 371 (3.krs, basaarikahvila); omaa kirjatuotantoa myynnissä. Hän pitää tietoiskun aiheesta:"Henkisen kasvun ja kehityksen kulmakivet sekä virstanpylväät" la ja su klo 13.40-14.10 (Ohjelmatila 1G). Tervetuloa!3.5.2017

Lastentarhanopettaja Suvi Saaresti esiintyy torstaina 4.5. klo 7.40 Huomenta Suomessa (MTV).
Keskustelukumppanini on Jari Sinkkonen. Aiheena Suvin kirja Valon lapsen kasvatuskirja.5.4.2017

Merja Sankelo Vuoden rajatietokirja -ehdokkaana

Henkiparannuksen ihmeet on päässyt 10 ehdokkaan joukkoon vuoden 2016 rajatietokirjaksi. Onnittelut siitä.
Yleisön äänestys on nyt käynnissä mm. nettisivuillamme:
http://ultra-lehti.com/kilpailu-rajakirja-2016.html
Voitte käydä äänestämässä omaa suosikkia ja ehdottaa tuttuja äänestämään.
Yleisön suosikki ja virallinen valinta tehdään helatorstaina 25.5.

-Ultra-lehti25.1.2017

Eine Joutsijoki Decameron Outokumpu 2017 -tapahtumassa

Eine Joutsijoki ja hänen kirjansa Nainen tahtoi metsän ovat kutsuttu mukaan kansainväliseen Decameron Outokumpu 2017 -tapahtumaan. Vanhalla kaivoksella nähdään 1.2.-12.2 satakunta esitystä. Taiteilijat tulevat eri puolilta maailmaa. Ohjelman kokoaa San Franciscossa asuva Karl Gillick.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta löydät allaolevan linkin kautta:

http://decameron.org/fi/finland-2017/13.10.2016

Onnittelemme kirjallisuuden Nobelistia!

Kirjallisuuden Nobel-palkinto meni 2016 lauluntekijä, muusikko, näyttelijä Bob Dylanille. Ruotsin Akatemia perusteli valintaansa toteamalla muun muassa, että Dylan on luonut uutta runollista ilmaisua amerikkalaiseen lauluperinteeseen.

Tapaus on merkittävä, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun palkinto menee jollekin muulle kuin kirjailijalle, runoilijalle tai näytelmäkirjailijalle.

75-vuotiaan Dylanin ura on jatkunut jo viiden vuosikymmenen ajan. Hänen tyylilajejaan ovat folk, blues, country, rock ja gospel. Dylan on ottanut teksteissään kantaa yhteiskunnallisiin ongelmiin ja on viljellyt rasisminvastaisia näkemyksiä. Kirjallisuuden Nobel-palkinto on suuruudeltaan noin 860 000 euroa. Nobelia on jaettu vuodesta 1901. Palkinnon on tähän mennessä saanut 113 kirjailijaa."No huh huh! Bob Dylan voitti! Olen tästä aidosti iloinen - arvostan häntä musiikintekijänä mutta myös nimenomaan tarinankerronnan mestarina. Itselleni hänen Desire-albumi vuodelta 1976 on erityisen tärkeä - kuuntelinkin sitä sattumalta viimeksi viime viikonloppuna autossa koko matkan Helsingistä Turkuun. Hänen kappaleissaan on usein hirveä määrä säkeistöjä, jotka kertovat tarinoita pienieleisesti ja kuitenkin ihmeen elävästi. Olen muutenkin sitä mieltä, että hyvät sanoitukset (keneltä tahansa) toimivat parhaimmillaan myöskin kuin itsenäisinä runoina. Tämä oli palkintolautakunnalta hyvä veto."

—Kirjailija Annika Brusila4.10.2016

Kirjailija Panu Rajalan haastattelu aamulla 4.10. Studio 55:ssä, jossa hän kertoi Nuoruuteni näytelmät -kirjasta ja Nobel-kirjailija F.E. Sillanpäästä. Rajala on johtava Sillanpää tuntija lukuisilla teoksillaan ja väitöskirjallaan.

Katso koko jakso täältä: http://www.katsomo.fi/#!/jakso/659811?toistaRalf Henrikssonin Armoton Nuijasota –romaani ilmestyy 12.10. Kuuluisasta Nuijasodasta (1596-1597) ensimmäinen romaani ja todella hyvin kirjoitettu, uskomattoman kiinnostava. Sota vei tuhansia talonpoikia hautaan, sillä he taistelivat veroja ym. epäoikeudenmukaisuutta vastaan, tulevaisuutensa puolesta ammattimaisia valtamarski Klaus Flemingin sotilaita vastaan. Päällikkö Jaakko Ilkka teloitettiin Isonkyrön kirkolla. Hän oli suuren talon isäntä Pohjanmaalla ja suostui vastahakoisesti mukaan.

Todellisuuteen perustuva romaani valottaa, mitä oikein tapahtui ja mistä oli kysymys. Sota saa inhimilliset kasvot vihdoinkin. Tietokirjat eivät tähän pysty.Piirretty taivaalle –kirjan tekijä, runoilija Arja Palonen oli aurinkoisena mukana useammassakin jutussa Turun kirjamessuilla, ja koko Satakunnan lavaohjelma sai hyvin näkyvyyttä. Kiitos yhteistyöstä!”

—Karoliina Suoniemi, Sanataiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus

30.8.2016

Rantakavun liepeiltä

11.9. ilmestyy Kirsti Vähäkankaan uusin Raahe-kirja, sarjan kahdeksas.

Klikkaa tästä kirjan esittelyyn!

25.8.2016Kuva Turun Akateemisesta kirjakaupasta. Keskellä Annika Brusilan huomiota
Turussa herättänyt Kalliolla-romaani. Myös kirjastossa on kuhinaa.

24.8.2016

Tulossa syyskuussa odotettu 2. korjattu painos: Liisa Räisänen Sisulla siiville, orpotytön huikea tarina.
Kirjaan on lisätty mm. valokuvia ja kartta.

19.8.2016

Annika Brusila YLE radio Vega Åbolandiin

Ma 22.8. klo 9.15, suora radiohaastattelu Kalliolla-kirjan tiimoilta. Ohjelma ruotsiksi.

Mycket bra!

19.8.2016Oheinen kuva Taiteiden yönä: Turun Kansallinen kirjakauppa 18.8.2016,
haastattelijana Markku Sandell. Annika Brusila on Kansallisen kirjakaupan
top 10-listalla, heidän 5:ksi myydyin kirjansa on Kalliolla. Tutustu kirjaan.

18.8.2016

Kirjailija Merja Sankelon tulevia tapahtumia:

Luento aiheesta " Rakkaustietoinen elämä ja henkinen kasvu"

Aika: su 16.10.2016 klo 13-14.45
Paikka: Hengen ja tiedon messut (miniseminaari), Helsingin suomalainen yhteiskoulu, Isonnevantie 8

Kirjailija on messuilla tavattavissa messupaikalla 297 koko tapahtuman ajan. Esittelyssä ja myynnissä ovat kirja
"Rakkauden voima elämässä" ja syksyn uutuuskirja
"Henkiparannuksen ihmeet — kävijöiden kokemuksia kuuluisassa Casa de Dom Inaciossa".

Kirjalijan yhteystiedot ovat: merja.sankelo@gmail.com
http://www.nordictrainingconsultation.com

3.7.2016

Pekanpäivien pääjuhlassa kirjailijamme Kirsti Vähäkangas sai vastaanottaa Raahen Fiian hatun ja arvonimen. Katso lisää allaolevan linkin kautta:

https://www.facebook.com/raahe-seura

29.4.2016

Kahdet julkistamiset (Panu Rajalan blogista)

Sama päivä putkautti julki kaksi uutta kirjaa. Ajeltiin ensin Hämeenkyröstä Espoon Isoon Omenaan, missä kustantaja Arto Pietilä luovutti pari laatikollista painotuoreita opuksia. Nuoruuteni näytelmät ovat nyt kansissa.

Tapaus on harvinainen, sillä näytelmiä julkaistaan kirjana yhä vähemmän – klassikoita lukuunottamatta. Siksi oli todella lämmittävää, että Pietilän kustannusyhtiö pisti tyylikkäästi kansiin kolme varhaisinta ja rakkainta näytelmääni: Myllykolun Eemeli, Töllinmäen tohtori ja Saavutus. Myllykolussa ne on kantaesitetty 1972, 1975 ja 1986 ja muodostavat trilogian Sillanpään elämänvaiheista.

Joimme julkistuskahvit ja suunnittelimme samalla tulevaisuuttakin. Näytelmiä nimittäin riittää. Joitakin voi vielä poimia kestävään käyttöön. Mutta katsotaan nyt ensin, kuinka nämä maailmalle liikkuvat.

Helsinkiin päästyä oli käytävä lounaalla kotikiinalaisessa ja käveltävä Uudenmaankadulle seuraavaan julkistamiseen: viestintäfirma Ellun kanat oli kääräissyt pienen elegantin kirjasen ikuisesta aiheesta Rakkaus. Meitä oli kolmisenkymmentä kirjoittajaa haastettu muotoilemaan käsityksemme tästä alati kiehtovasta teemasta. Olli Valtonen kokoaa kirjan tuoton HelsinkiMission hyväksi, joten arvokkaalla asialla oltiin.

Tapasin kollegoja, ainakin Anja Snellmanin ja Hannu Mäkelän sekä Jukka Jusulan ja Matti Apusen, ennen kuin oli riennettävä eteenpäin. Kirjalliset salongit ja syventävät keskustelut oli jätettävä. Mitähän jännää niissä tapahtui?

Ajelin nimittäin Pornaisiin kirjastotapahtumaan tämän tarinaviikon merkeissä. Ihailin Mustijoen vehmaita maisemia Laukkoskella Mika Waltarin kirjoituspaikan tuntumassa ja puhelin kirjastossa tuotannostani. Paikalla sentään toistakymmentä kiinnostunutta kuulijaa, joukossa vanha tuttava Auli Talvi. Ihailin myös kirjaston hienoa Waltari-kokoelmaa, kokonaista seinällistä teoksia, käännöksiä ja tutkimuksia. Arvokas löytöpaikka tutkijoille, joita toivottavasti riittää.

Vielä ehdin kotiin katsomaan Teeman loistavaa sarjaa Ranskan modernisteista ja Franklin D. Rooseveltin elämästä, molemmat ikävä kyllä loppuivat.

Marja sanoi lukeneensa rakkausjuttuja ja valitsevansa pyynnöstäni viisi kärjessä. Sitä odotellessa.


21.4.2016

Martti Merenmaasta elämäkertaromaani

"Tällä viikolla ilmestyy elämäkertaromaani kirjailija Martti Merenmaasta, Mestari Martti, sanan mestari (Kustannus HD). Merenmaa varttui ja kävi koulunsa Raahessa ja julkaisi monta Raaheen sijoittuvaa romaania. Hän oli aikansa palkituimpia kirjailijoita, sai muun muassa neljä valtion palkintoa, Kivi-, Talvio- ja Leino-palkinnot.

Kissapotin Keisariksi kutsutun Merenmaan elämäkerran on kirjoittanut kuopiolainen kirjailija Sauli Uhlgren, joka muuten itse on saanut Kuopion kaupungilta Martti Merenmaa -stipendin vuonna 1983. "

— Toimittaja Sari Jaatinen / Raahen seutu 11.04.

18.4.2016

Panu Rajalan Nuoruuteni näytelmät (kolme teosta yksissä kansissa)

Emeritus professori, filosofian tohtori, kirjailija Panu Rajalan ainutlaatuinen teos Suomen ainoan Nobel-kirjailijan F.E. Sillanpään lapsuuden ja nuoruuden ajasta aina ammattikirjailijan alkaviin koettelemuksiin. Näytelmät muodostavat trilogian, eräänlaisen kertomuksen: Myllykolun Eemeli, Töllinmäen tohtori, Saavutus. Rajala on kohteensa hyvin tunteva, eläytyvä tekijä, joka on omaksunut hämäläisen, kansanomaisen huumorin ja murteen, joka ei pyri etnografiseen tarkkuuteen. Näytelmissä on myös sosiaalinen kuvaus maaseudun köyhälistöstä nousevan taiteilijan vaikeuksista 1900-luvun alun Suomessa."Kiitos Mellilä, kyliltä ja kulumilta -kirjasta. Kirjan sivuilla vilisee tuttuja ja Leenan sukulaisia. Loistava teos. Nautinnollisia lukuhetkiä tiedossa."

— Esko Tuisku

19.12.2015

Tulossa Panu Rajalan Nuoruuteni näytelmät

Kustannus HD julkaisee keväällä kirjailija Panu Rajalan teoksen Nuoruuteni näytelmät (joille tulee myöhemmin jatkoa). Näytelmissä käsitellään mm. Nobel-kirjailija Frans E. Sillanpään ainutlaatuista elämää ja suurta persoonallisuutta, josta tuli koko kansan Taata, joulupakinoiden mestari. Näytelmien julkaiseminen kirjana on harvinaista, mutta nyt se on paikallaan. ”Mikä ilo minulle, saan palata innoittavaan nuoruuteeni”, Panu Rajala sanoo.

23.11.2015

Kirjailija Ralf Henriksson vierailee Kuusamon kirjastossa 5.2.2016.
Hän esittelee uuden dekkarin Noiduttu kaivos, jonka tapahtumat sijoittuvat
Kuusamoon ja kertoo kirjailijan urastaan muutenkin. Tilaisuus on Kuusamon
kirjaston ja Pohjola Norden -yhdistyksen yhteinen tilaisuus.

Toinen vierailu on jo 29.11.2015 klo 12-14 Ikaalisten kirjakaupassa.
Ikaalisissa on Joulun avauspäivä sunnuntaina 29.11. Kirjailija kertoo dekkaristaan
Noiduttu kaivos kaikille kiinnostuneille.

13.10.2015

Runoilija Teija Anneli viettää tänä vuonna 10:ttä taiteilijajuhlavuottaan ja siihen liittyen hänellä on ollut paljon tilaisuuksia eri puolilla Suomea.

Runokiertue jatkuu marraskuun loppuun saakka.


15.9.2015

Eilen tuli painosta kolme uutta kirjaamme:

Oona Honkamaan esikoisromaani Vapaa kuin linnut taivaalla
Lauri Poutasen romaani Rikospoliisista päivää!
Ilpo Välimaan lastenkirja Hupe — kovan onnen piparkakkutalo

Kaikki löytyvät sivuiltamme!

Hupe Hipoja on myös Facebookissa.

3.9.2015

Raahen kirjamessut ja Kirsti Vähäkangas

11.9. on Raahen kirjamessut. Messuilla tapaat kirjailija Kirsti Vähäkankaan, jonka uusin teos Pekan kulumilta ilmestyy lokakuun aikana. Teos on Kirstin suosittua Raahe-sarjaa, Meijjän kaupunki tarinoi.14.6.2015

Martti Merenmaasta kirja vuonna 2016, tekijä kirjailija Sauli Uhlgren

Martti Merenmaa
SANAN MESTARI
"Kirjailijoiden kirjailija"

Kustannus HD julkaisee 2016 elämäkertaromaanin kirjailija Martti Merenmaasta (1896–1972). Hän on yksi kaikkien aikojen palkituimmista suomalaisista kirjailijoista, syvällinen sanan taitaja, joka julkaisi 39 romaania (WSOY, Otava, Gummerus). Näiden lisäksi hän kirjoitti esseitä, runoja ja lehtijuttuja. Kultakauttaan hän eli 1940-1950-luvuilla. Kirjat ilmestyivät vuosina 1921–1966. Hänen äitinsä oli sukua Suomen tunnetuimmalle runonlaulajalle Arhippa Perttuselle (Elias Lönnrotin tärkein lähde Karjalan matkoilla). Eino Leino ihaili Merenmaata mestarina, uuden tyylin luojana. Panu Rajala kuuluu Merenmaan ihailijoihin ja kymmenet muut kirjailijat. Hänelle “köyhien ja kärsimyksen kuvaaja” Dostojevski oli tärkeä kirjailija jo varhain.

Vuonna 2016 Merenmaata juhlitaan kautta maan ja pidetään seminaareja. Merenmaa syntyi Oulussa, siirtyen sieltä vanhempiensa mukana ensin Uuteenkaarlepyyhyn, josta viisi vuotiaana Raaheen. Kun hän oli vasta 18-vuotias, hän pyöräili isältään salaa Raahesta Viipuriin, ja jatkoi sieltä junalla Pietariin. Siitä erään kirjan nimi: Aamu keisarin kaupungissa. Avaamme Merenmaa-sivut myöhemmin kansineen.

Merenmaan syntymän 120 juhlavuonna Kuopiossa, Raahessa ja mahdollisesti Helsingissä järjestettävien Merenmaa-symbosiumien järjestelyt on jo aloitettu. Raaheen ja Kuopioon on tarkoitus pystyttää kirjailijan kunniaksi valokuvanäyttely yms. Kirjailija Sauli Uhlgren esitelmöi Merenmaasta. Kuullaan myös Merenmaan runoihin sävellettyjä lauluja.

Muita uutisia:

Tulossa Juho Lankisen huikea esikoisromaani Karusellin pyörittäjä 30.7.
Nuori mies toteuttaa unelmansa, josta monet tänään haaveilevat. Seuraa kuuluisuus
ja rikastuminen. Onko kaikki tosiaan näin helppoa. Lue ja toteuta omat unelmasi!
Katso lisää täältä.

12.6.2015

Kirjailijamme Oulun Päivien kirja- ja taidemessuilla

Paikan päällä ovat Mauno Rönkkömäki ja Liisa Räisänen, joilla on myytävänä kirjojaan. Niiden lisäksi voit käydä
hakemassa nimmarit, tai vaikka keskustelemassa. Rönkkömäen uutuus on Sisulla! Marskista rivimieheen 1918—1945.
Liisa Räisäsen kirja on Sisulla siiville — orpotytön huikea tarina.

Messut alkoivat jo tänään Pe 12.6. klo 15.00–20.00, ja jatkuvat vielä la–su 13.–14.6. klo 12.00–20.00.
Tapahtumapaikka: Kansainvälinen koulu, Kasarmintie 4

Muita uutisia:

Syksyllä tulossa Toivo Kuulan elämäkerran 2. painos. Tekijä on kokenut kirjailija Juhani Koivisto.

30.4.2015

Kirjailija Teija Anneli vierailee Turussa

Runoilija Teija Anneli esiintyy ke 13.5. Sokos Wiklund Wine & Deli:ssä klo 19.00.
Tarjolla herkullisia runoja, suolaista ja makeaa ym. suussasulavaa.

Runon ja Laulun Duetto Pyhän Henrikin Taidekappelissa helatorstaina 14.5. klo 18.00.
— Teija Anneli, runot ja lausunta, Kari J. Hartikainen, laulu ja Eero Jauhiainen, piano.
Katso tapahtuman juliste tästä

22.4.2015

Joulun tähti -kirjan tekijältä!

Risto Heikkilän upea uutuusteos Tähtikirkkaan taivaan alla ilmestyy 28.4.

Esipuhe: Professori Esko Valtaoja

Tilaa jo nyt verkkokauppamme kautta!

13.4.2015

Kirjailija Merja Sankelon seuraavia esiintymistilaisuuksia:

(24.4.2015)

Avartuva ihmiskuva ry:n iltatilaisuus Helsingissä klo 18
(Rajatiedon keskus, Uudenmaankatu 33 eedenin puutarha, www.avartuvaihmiskuva.fi)
Esitys aiheesta "Saattohoitoa ja enkeliyhteyksiä"

(3.7.2015)

Ultrapäivät, Kuortaneen urheiluopisto klo 10-10.50
(www.ultra-lehti.com)
Esitys aiheesta "Rakkauden voima"

25.2.2015

Erja Kärki vierailee seuraavissa Helsingin kirjastoissa:

26.02. klo 18 Kallion kirjasto
05.03. klo 18 Jakomäen kirjasto
18.03. klo 18 Kontulan kirjasto
19.03. klo 18 Roihuvuoren kirjasto
31.03. klo 18 Herttoniemen kirjasto
23.04. klo 18 Vuosaaren kirjasto

27.1.2015

Kylä Hämeessä -kirja aiheena Valkeakosken kirjastossa

Kylä Hämeessä -kirjan kirjoittaja Reino Seppänen vierailee keskiviikkona 4. maaliskuuta Valkeakosken pääkirjastossa. Seppänen kertoo kirjastaan ja sen synnystä osana Valkeakosken kaupunginkirjaston järjestämää, aikuisille suunnattua, aktivoivan lukudiplomin lukukampanjaa. Tilaisuus alkaa klo 18.

Lukukampanja järjestetään jo viidennen kerran. Tällä kerralla aiheena ovat elämäkerrat. Ihmisen elämänkaarta voi hahmottaa lukemalla elämäkertoja ja elämäkerrallisia romaaneja, julkaistuja päiväkirjoja tai kirjeitä sekä muistelmia. Lukukampanja käynnistyy Valkeakosken kaupunginkirjastossa lauantaina 7.2. klo 14, jolloin kirjallisuudentutkija Leena Kirstinä kertoo avajaistilaisuudessa Kirsi Kunnaksen elämäkerrasta ja yleensä elämäkerroista kirjallisuuden lajina.

Kampanjan tavoitteena on innostaa kirjaston asiakkaita paitsi lukemaan myös pohtimaan omaa elämänkaartaan. Samalla kampanja tarjoaa työkaluja elämäkerralliseen kirjoittamiseen.

26.1.2015

Opettaja-lehdestä (2/2015)24.1.2015

Uusi Helsinki-romaani

Kirjailija, arkkitehti Tapani Koivulan sarkastinen Helsinkiin sijoittuva romaani ilmestyi pe 23.1. Teos on nimeltään Elannon portilla — kertomus virkamiehen valaistumisesta. Kirjailija kertoo tositarinoita mm. miehistä, jotka ahdistava tehoyhteiskunta johtaa itsetuhoon. Pääosassa on Nestori Carpelan, kolmannen polven elantolainen, Helsingin kaupungin ylimääräinen arkistopäällikkö, joka uskoo kokeneensa valaistumisen.

23.1.2015

Tulossa toisia painoksia!

Helmikuussa ilmestyy Ellin elämää maalla, Maija Aholan lähimenneisyyteen liittyvä puhutteleva kirja.
Keväällä Sisulla siiville — orpotytön huikea tarina, Liisa Räisänen.
Menestys jatkuu. "Huikeita tarinoita."

t. Arto

21.1.2015

Kirjavuosi 2015 on alkanut näyttävästi

Kustannus HD:n kirjailijat Tapani Koivula ja Merja Sankelo osallistuvat uutuuskirjoillaan helmikuussa 2015 seuraaviin kiinnostaviin tapahtumiin:

Dipoli 7-8. helmikuuta ja Minimessut SYK:ssa 28.2.-1.3.

Katso uutuudet tästä.

21.11.2014

Kohti joulua mennään

Takana loistava ja monipuolinen kirjavuosi! Katso mm. nämä syksyn uutuudet:

Hilkka Kajarto: Sydän kipinöi

Joonas Miettinen: Näkymätön valo

Jukka Korvenpää: Yhteiskoulusta yläasteeseen

Jari Haapa-aho: Hirsi kerrallaan

Tapani Koivula: Kampin enkeli

13.11.2014

Yhteiskoulusta yläasteeseen -kirjan julkistamistilaisuudet

Jukka Korvenpää vierailee Alastaron Tuttujen tuvalla 21.11. klo 9–13 (kahvitarjoilu / nimmari) ja Oripään kirjastossa 24.11. klo 16–19. Tervetuloa kaikille!

28.8.2014

Kirsti Vähäkangas ja hänen uutuuskirjansa Eijjoo lööperiä
Raahen Kirjamessuilla 12.–13.9.


Vähäkankaan kirjat löydätte täältä.

Messujen ohjelman löydätte täältä.

21.8.2014

Verkkokauppamme sai uuden ilmeen

Tilausten tekeminen on nyt helpompaa kuin koskaan:

1) Lisää haluamasi kirjat ostoskoriin

2) Täytä yhteystietosi

3) Maksa tilaus helposti ja turvallisesti (verkkopankissa tai luottokortilla)

Kaikki hoituu parilla klikkauksella.

Tervetuloa tutustumaan!

8.8.2014

Teija Annelin runokokoelman julkistamistilaisuudet

Teija Annelin uutuusteoksen Palava rakkaus julkistamistilaisuudet järjestetään Oulussa 13.8. klo 19.00 ja Muhoksella 15.8. klo 19.00. Tervetuloa!

1.8.2014

Asko Viholaisen uutuuskirjan julkistamistilaisuus

Kirjailija Asko Viholaisen uutuusteoksen Mereen rakastunut virallinen julkkari järjestetään Urjalassa kunnan Nuorisotalossa 12.8. klo 17. Ohjelmallinen tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa!

30.7.2014

Raimo Immosen uutuuskirja lehdistössä

Suuri juoksuseikkailu Venäjän Karjalassa -kirjaa koskevia artikkeleita:

Ylä-Kainuun artikkeli (29.7.2014)

Kainuun Sanomien artikkeli (2.7.2014)

30.6.2014

Juhannuksen uutuuskirjat

Pertti Salovaara: Vastustaa

Veikko Räisänen: Jättiläinen

Raimo Immonen: Suuri juoksuseikkailu Venäjän Karjalassa

Teija Anneli: Palava rakkaus

12.5.2014

Yli 130 uutta artikkelia!

Viime viikon aikana lisäsimme valtavan määrän haastatteluja, arvosteluja ja muita artikkeleita kirjailijoidemme sivuille. Sanomalehtien, radio-ohjelmien ym. rinnalla komeilevat nyt kirjablogit: Korkealaatuisia kirjoituksia löytyi yllättävän vanhoistakin Kustannus HD:n kirjoista! Lämpimät kiitokset kaikille vuosien varrella arvion kirjoittaneille.

Etsimme jatkuvasti uusia linkkejä lisättäväksi sivuillemme. Sähköpostitse otamme vastaan niin artikkelivinkkejä — esimerkiksi kuvia vanhoista lehtileikkeistä — kuin kirjablogin pitäjien arvostelukappalepyyntöjäkin :)

22.4.2014

Pääsiäisen sähköpostiongelmat

Suoritimme pääsiäisenä sähköposti- ja kotisivupalvelinten vaihdon. Tästä johtuen sähköpostiliikenteessä on saattanut esiintyä häiriöitä; osa saapuvista ja lähteneistä viesteistä on saattanut eksyä matkalla.

Jos ette saa lähipäivinä vastausta Artolle viime viikon aikana lähettämiinne sähköposteihin (ml. tilaukset!), pyydämme teitä lähettämään viestinne uudelleen, tai ottamaan Artoon yhteyttä puhelimitse.

Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa.

19.4.2014

Lukijapalaute Erja Kärjen Piina-romaanista:

Kiitos koukuttavasta lukukokemuksesta

Kiitos mahtavasta lukukokemuksesta. Tuntui kuin joka lause oli kuin pieni kirja.

En meinannut laittaa kirjaa pois — luen vielä seuraavan kappaleen — ja vielä yhden. Voi harmi, kun sivut loppuivat — mutta Karin elämä sai onnellisen lopun. Vai saiko? Haluaisin saada jatkoa.

— Soile L.

8.4.2014

Ilmestymispäiviä

Erja Kärjen Piina ja Arttu Simpurin Levoton kaupunki ilmestyvät 10.4.

Tilaa klikkaamalla tilaukset-linkkiä sivupalkista.

28.3.2014

Ulla Tuovinen / Pitäjäläinen

Savolaista supliikkia ja elämän maantiedettä

Elinpiirin avartuminen ja elämän varrella kohdatut ihmiset ovat teemoina maantieteen emeritusprofessori Heikkisen omaelämäkerrassa Elontiellä Nilsiästä Ouluun.

(Lue koko juttu täältä.)

22.3.2014

Loistava romaanikevät!

Huhtikuussa ilmestyy kaksi upeaa romaania: Erja Kärjen Piina ja Arttu Simpurin Levoton kaupunki.

Piina on pysähdyttävä tarina, kafkamainen labyrintti helsinkiläisestä huippututkijasta Kari Männistöstä.

Levoton kaupunki on kiehtova romaani siitä, mitä voi tapahtua yhden päivän aikana. Se on hieno ja terävä kuin korko naisen kengässä.

24.2.2014

Keräämme tarinoita Loimaan Yhteiskoulusta

Jos saamme materiaalia riittävästi, julkaisemme kirjan Loimaan Yhteiskoulusta.
Idean takana on Loimaan Uusi Kirjakauppa, kauppias Mirja Rantasalo-Nyman.
Kirjaa varten keräämme vuosien varrelta hauskoja tarinoita ja muistoja, kaskuja ja valokuvia.
Jos olet koulun entinen oppilas tai opettaja, ota yhteyttä kustantaja, kirjailija Arto Pietilään.
Voit kertoa omista kokemuksistasi, luokkakavereistasi, opettajista, tunneista jne.
Kynä käteen ja kirjoittamaan! Parhaat palkitaan!

22.2.2014

Hei! Kustannus HD on aloittanut vuoden 2014 reippaasti.
Viikolla yhdeksän ilmestyvät seuraavat kevään kirjamme:
Emeritusprofessori Olavi Heikkisen hieno muistelmateos Elontiellä, Nilsiästä Ouluun.
Esikoiskirjailija Leena-Maija Härmän romaani Annika, joka tempaa lukijan mukaansa
ensimmäiseltä sivulta.

Jatkossa palvelemme asiakkaitamme ja tilaajiamme entistä paremmin.
Kotisivumme on uudistettu ja päivitetty ajan tasalle. Olemme satsanneet
nopeuteen, selkeyteen ja toimivuuteen.
Katso esimerkiksi sivupalkista “uutuudet”, “tilaukset” sekä “kirjat ja kirjailijat”.
Jos haluat julkaista kirjan, valitse “käsikirjoitukset”, josta löydät ohjeet.

Palautetta voit lähettää osoitteeseen arto.pietila@kustannushd.fi

— Arto Pietilä

Vanhemmat uutiset arkistoitu