KUSTANNUS HD

Juha Kaarsalo

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Juha Kaarsalo on kirjailija, toimittaja, kääntäjä ja säveltäjä. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri (kirjallisuustieteet, teatteritiede, englantilainen filologia ym.). Aiemmin ilmestyneitä runoteoksia ovat Ajan kuristus, Perillä ennen lähtöä (molemmissa arkkitehti Simo Kaarsalon grafiikkakuvitus), Loivan Maan Saga (usean taiteilijan yhteisteos, mukana mm. Elina Kinnunen ja Nikolai Lokotkov), ja Ajatusten maisemissa (maalaukset Siiri Tanner, valokuvat Matti Tapio). Runoilijana Kaarsalo esiintyy silloin tällöin myös livenä.

Yleisradio on esittänyt useita Kaarsalon kokeellisia runo- ja musiikkiohjelmia. Hänen kirjoittamansa ja esittämänsä kooste Uneton päivä kuultiin Suomen kuunnelmayhdistyksen järjestämällä toisella kuunnelmaklubilla helatorstaina 25.5.2006 Ateljee Hulmilla Loimaalla. Aurassa 10.10.2006 toteutettiin vauhdikas esitys Niin paljon kuuluu rakkauteen — Säveliä sanoiksi ja toisin päin kanttori ja pianisti-laulaja Helena Heimolan ja taiteilija Tauno Tauriaisen kanssa. 11.11.2007 Loimaan Teatterissa sai ensiesityksen soolorunoilta Kosketuksia.

Kaarsalo on myös rock-muusikko ja julkaissut useita äänilevyjä taiteilijanimellä Johnny Spunky. Piakkoin ilmestyy hänen yhtyeensä studiolive-levy 1980-luvun lopulta.

Kirjailijan yksi suuri intohimo on luonto ja sen suojelu. Hän mm. toimittaa Lounais-Hämeen Luonnonsuojeluyhdistyksen vuosikirjoja yhdessä kotiseutuneuvos Alli Branderin kanssa. Muita julkaisuja ovat esim. vuosina 1994-1999 ja 2001 julkaistut Veljekset von Wright -lintukalenterit, joissa kaikissa on Kaarsalon taidehistorialliset ja lintutieteelliset selostukset kahdella tai kolmella kielellä.

Metsien syvänteissä

Metsien syvänteissä Juha Kaarsalon seitsemäs runoteos on matka unen ja valveen maisemiin ja alitajunnan mystisiin metsiin. Ihmisyyden useat puolet niin valoineen kuin pimeyksineen pilkahtelevat runoissa, joissa elämän absurdi teatteri näyttäytyy myös kummallisen hauskana.

Kaarsalo on paitsi runoilija, myös kääntäjä ja tietokirjailija, jolta ilmestyi viime vuonna Karinaisten Kyrön Sampsan alueen historia. Hän esiintyy sekä muusikkona että lausujana ja on julkaissut viisi omaa musiikkiaan sisältävää äänitettä. Yleisradio on esittänyt useita hänen kokeellisia runo- ja musiikkiohjelmiaan.

ISBN 9789525556681

Lue kirjaan liittyen:

Seutu-Sanomien artikkeli

Tapio Laurila ja iloinen peli — musiikkimiehen muotokuva

Tapio Laurila on legendaarinen kanttori ja musiikkimies Loimaan seudulla ja laajemmaltikin. Mies, jonka yli 40-vuotiseen uraan muusikkona, soitonopettajana ja viihdyttäjänä sisältyy myös merkittävä panos nuorten kannustajana ja erilaisten orkesterien, etenkin jopa 80 jäsentä käsittävän soittokunnan kapellimestarina. Kaarsalo on ollut hänen pianonsoiton oppilaansa.

Laurila on myös urheillut lähes koko ikänsä ja hänen karismaattinen persoonansa on valoisa ja reipas. Teoksessa kuvataan Tapsa Laurilan elämää ja työtä vahvasti huumorin värein. Hänen ystäväpiiriinsä kuuluu ihmisiä laidasta laitaan. Yksi heistä on muusikko Erkki Liikanen Tammelasta.

ISBN 9789525556469

Lue kirjaan liittyen:

Turun Sanomien artikkeli

Seutu-Sanomien artikkeli

Kohti outoa totuutta

Runoteos Kohti outoa totuutta ilmestyi keväällä 2008. Kokoelmassa valaistaan ihmisyyden synkkiä puolia ja tummennetaan valoa varjoilla. Se sisältää parodisia roolirunoja, joita Kaarsalo on menestyksellä esittänyt keikoillaan. Mustasukkaisuus, kateus, rakastetun kahlitseminen ja itsetuhovietti saavat personifioidun ilmiasun. Kokoelma päättyy anteeksiantoon, kannustukseen ja mystiseen oven aukaisuun tuntemattomaan yöhön.

ISBN 9789525556407

Sampsan alueen historia — Kyrö, kehityksen kärjessä vuodesta 1890

Kyrön asemanseudun teollinen historia on kiinnostavan erikoinen. Se alkaa yli sadan vuoden takaa ja jatkuu pirteänä. Legendaarisella Sampsan alueella on toiminut monia teollisuusyrityksiä. Suomen johtava hydrauliikkalaitteiden valmistaja Hydoring Oy täytti 2007 pyöreät 20 vuotta. Yrityksen tuotteita viedään kaikkialle maailmaan. Juha Kaarsalon kirjoittama kirja on tarina ihmisten elämästä ja työstä Kyrön Sampsan alueella. Heidän, jotka aikanaan olivat töissä siellä tai muissa tehtaissa, sekä heidän, jotka ovat nykyään töissä Hydoringilla.

ISBN 9789525556377

Apollon valo

Apollon Valo ilmestyi keväällä 2006. Se on valikoima vastakkaisia runoja — leikkisää lyriikkaa ja kohtalon raadollisuutta. Elämän kääntöpuolet kohtaavat toisensa läpivalaisussa: riemu ja tuska, odotus ja pettymys, rakkaus ja kauhu. Kirja on matka kevään odotuksesta syvän masennuksen kautta uuteen nousuun ja toivoon.

Kokoelman viimeinen osio Adios Amigo on omistettu Kaarsalon läheiselle ystävälle, taiteilijaprofessori Alpo Jaakolalle (1929-1997).

ISBN 9525556174

Lue kirjaan liittyen:

Lehdistötiedote