KUSTANNUS HD

Sari Weckroth

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Kymmenen tikkua laudalla
“Etsi Alimmaisia. Heitä on helpompi löytää kaduilta kuin Pisteettömiä.

Alimmaiset todennäköisesti kuitenkin torjuisivat hänet, huomatessaan ettei hänellä ollut ranneketta, ja hän päätyisi Pisteettömien joukkoon, jonne oikeasti kuuluikin.

Lilin katse haravoi ihmisvirtaa, etsien tummanharmaata. Sitä ei ollut niin helppo erottaa kuin hän oli olettanut, tai muistanut. Hän oli Kaupungissa asuessaan kulkenut itse kadulla, virran mukana, lukemattomat kerrat. Mutta ollut yhtä välinpitämätön toisia kansalaisia kohdatessaan kuin muutkin.

Lilin katse seurasi tovin erästä kansalaista, kunnes huomasi tämän asun harmaasävyn kertovan sittenkin Keskimmäisen statuksen. Mutta äkkiä hänen katseensa osui kaukaiseen hahmoon, jossain virran laitamilla. Väriin, joka ei ollut tumman eikä vaalean harmaa, vaan…

Lili joutui hetken hakemaan värin nimeä muististaan. Ehkä hän ei olisi edes tiennyt sitä, jos ei olisi oppinut sitä äidiltään, joka rakasti maalaamista.

Se oli valkoinen.“Kymmenen tikkua laudalla” on jatko-osa dystopiaromaanille “Sinun on aika kadota” (Kustannus HD 2022). Mitä yhteiskunnassa selviytyminen edellyttää, ja mitä olisit valmis siitä maksamaan? Vapautesi, inhimilliset tunteesi, ihmissuhteesi? Vai luopuisitko turvallisuuden illuusiosta, vankilasta, saavuttaaksesi sen mikä todella merkitsee?


ISBN 978-952-7445-39-6
Sinun on aika kadota
”Se kevät muutti kaiken.

Tavallinen perheenisä Onni suunnittelee lapin vaellukselle lähtemistä, kuten joka kesä.

Parhaat ystävykset Eevi ja Lilja ovat siirtymässä yläasteelle, ja ajattelevat olevansa jo melkein aikuisia.

Sakke saa ylioppilaslakkinsa, eikä vielä tiedä mitä aikoo elämällään tehdä.

Mutta hetkessä yhteiskunnan säännöt ja normit pannaan uusiksi. Tavalla, jota ei voinut aavistaa ja johon ei voinut valmistautua.


Kaupungeissa kaikki alkaa pyöriä jatkuvasti päivitettävien sääntöjen, vaatimusten ja mittareiden varassa.

Jokaisen tulee säännöllisesti ja herkeämättä osoittaa tarpeellisuutensa ja hyödyllisyytensä, muuten menettää kaikki oikeudet elämän perusedellytyksiin.

Oravanpyörästä pudonneet joutuvat opettelemaan selviytymään metsissä ja yhteiskuntauudistuksen ulkopuolelle jääneellä maaseudulla.


Vapaus valita on siinä mitä tahtoo säilyttää ihmisyydestään.”


ISBN 978-952-7445-14-3