KUSTANNUS HD

Seppo Turunen

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Luonnonharrastajan muistelmia
Tämä on kertomus noin 75 vuoden tapahtumista kirjoittajan, oman perheen ja lähipiirin elämässä. Kouluvuosilla ja harrastuksilla on ollut suuri merkitys, kun asiaa tarkastelee eläkeläisenä. Kiinnostus luontoon, valokuvaus ja kirjoittaminen ovat pysyneet mukana läpi elämän. Kouluvuosien kauaskantoinen päätös oli lähteä 1965 opiskelemaan Yhdysvaltoihin.

Opiskelu, tutkimustyö ja matkat Yhdysvalloissa 1960- ja 1970-luvuilla muokkasivat ajattelua ihmisistä, luonnosta ja luonnonsuojelusta. Elämme yhteisessä maailmassa, jossa ihmiset eri kulttuuritaustoista voivat toimia rauhassa keskenään.

Maunulan Yhteiskoulu, Gonzagan, Helsingin ja Missourin yliopistot, hyönteistutkijan työ, Suomen Biologian seura Vanamo, Korkeasaaren eläintarha, kirjoitushankkeet ja kiinnostus politiikkaan näkyvät muistelussa.

Tämä on myös kertomus erilaisista metsistä ja metsien ja puiden merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle ja ilmastolle. Metsien ja kasvillisuuden lisääminen on kestävin keino auttaa luontoa ja ilmastoa.

Eläintarhojen kansainvälinen yhteistyö sadoissa suojeluhankkeissa ja yleisölle suunnatussa opetustyössä ympäri maailman näyttivät, että vaikka luonnon tila heikkenee, paljonkin on vielä tehtävissä uhanalaisimman luonnon hyväksi.

Luonto-optimismiinkin on aihetta.


ISBN 978-952-7445-38-9