KUSTANNUS HD

Reino Seppänen

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Eläkkeensaajien Tampereen yhdistys (ETY ry) järjesti Kirjan vuoden 2015 merkeissä keskustelutilaisuuden Tammelan palvelukeskuksessa maanantaina 16. helmikuuta. Kirjoistaan ja niiden taustoista olivat keskustelemassa kirjailijat Anneli Kanto ja Ata Hautamäki. Mukaan oli kutsuttu myös Kylä Hämeessä -romaanin julkaissut Reino Seppänen. Tilaisuuden juonsi ETY:n puheenjohtaja Arja Ojala. Paikalla oli noin 50 henkeä.

Kuvassa vasemmalta Reino Seppänen, Ata Hautamäki ja Anneli Kanto
Kylä Hämeessä
Reino Seppäsen esikoisromaani on karjalainen rapsodia sodanjälkeisestä pienestä hämäläiskylästä. Kylästä, jonka rikkaus ei ollut kauneudessa, historiallisissa arvoissa tai siellä syntyneissä neroissa, vaan sen kiehtovissa asukkaissa ja aikanaan niin perin omaperäisessä elämässä.

Kirja on fiktiivinen kertomus siirtokarjalaisten juurtumisesta uuteen kotipaikkaan ja samalla sielunmessu yhden alueellisen kulttuurin, kannakselaisuuden, katoamiselle. Hämäläinen kylä ja karjalaisuus on osa suomalaista menestystarinaa, jossa maakuntien erityispiirteet ja ominaisuudet hioivat toistensa särmät.

Romaani on osaltaan kuvaus sodanjälkeistä asuttamisesta. Se on kertomus suurista ikäluokista, jopa ahneiksi kutsutuista. Kerronnan taso on kehittyvän lapsen ja nuorukaisen, Juhanin, näkökulma.

Kirja on myös estotonta ilottelua ihmisen seksuaalisuudella ja Juhanin kehittymisellä mieheksi.


ISBN 978-952-7066-07-2

Lue kirjaan liittyen:

Kirjailija vieraili Valkeakosken kirjastossa

Valkeakosken Sanomien artikkeli

Hervannan Sanomien artikkeli