KUSTANNUS HD

Jukka Korvenpää

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Huhtamo - Neljän kunnan kylä - Huhtamon historiaa
Kirja kertoo Huittisten Huhtamon kylän historiasta. Kylä on varsin erikoinen monessakin mielessä. Ensinnäkin siihen kuuluu alueita Huittisten ja Punkalaitumen kunnista sekä entisistä Alastaron ja Vampulan kunnista. Vanhana torppariseutuna Huhtamo sijaitsi kaukana kuntakeskuksista. Tämän vuoksi huhtamolaisista kehittyi jo varhain varsin itsenäisiä. Tästä kertoo mm. se, että kylään valmistui jo vuonna 1929 kirkko, joka on edelleen huhtamolaisten oma ja sitä hallinnoi Huhtamon Seurakuntahuoneyhdistys. Samoihin aikoihin huhtamolaiset suunnittelivat oman kunnan perustamista. Edelleenkin huhtamolaisuuteen kuuluu vahva kylähenki.

Kirja sisältää kylän historiaa aina asuttamisesta nykypäivään. Kirjan loppuosassa kerrotaan nykyisistä ja jo hävinneistä taloista sekä niiden asukkaista. Kevennykseksi on myös otettu mukaan huhtamolaisten kertomia juttuja ja kaskuja.

Toivon, että kirja herättää vanhemmissa lukijoissa mukavia muistoja ja selvittää nuoremmille sukupolville Huhtamon kehitystä nykypäivään.

Yhteiskoulusta yläasteeseen
Jukka teki sen jälleen, tinkimättömän koulukirjan. Teos paljastaa, miten suuriarvoista työtä Alastaron Yhteiskoulun perustajat tekivät, kun he sodan jälkeisinä, taloudellisesti kireinä vuosina perustivat paikkakunnalle keskikoulun 1950. Innostunutta talkootyötä ja avustustoimintaa ilman se tuskin olisi ollut mahdollista. Alastaron koululaitos päättyi vuoden 2008 lopussa, kun kunta liittyi osaksi Loimaan kaupunkia.

Kirjassa käsitellään laajasti mm. lukusuunnitelmia, opetusta ja talousasioita erityisesti Yhteiskoulun osalta, koska ne olivat jatkuvana huolena rehtorille ja koulun hallinnolle. Kirjan liiteosassa on monia tärkeitä luetteloita. Oppilasluettelossa on peräti 3150 nimeä. Samoin on pyritty löytämään kaikki opettajat ja muu henkilökunta. Kirjassa on myös kaikki luokkakuvat molempien koulumuotojen päättöluokista, yhteensä yli 100 kuvaa.

Ja nyt kiehtovien muistojen pariin!

ISBN 978-952-7066-08-9

Oppikoulu Oripäässä 1948–1976
Rehtori Jukka Korvenpää kirjoitti Oripään seudun Yhteiskoulun historian 1948 - 1976. Vireän opinahjon toiminta kattoi myös Pöytyän, Yläneen ja Alastaron kunnat sekä osia myös Säkylän, Yläneen, Vampulan ja Loimaan kunnista. Kirjan oppilasmäärä on lähes 1400 nimeä ja kymmeniä opettajia ja johtokunnan jäseniä.

Kirja on runsaasti kuvitettu luokkakuvilla ja muilla kouluun liittyvillä kuvilla. Historia toimii mallikirjana kouluille, joilla ei omaa kirjaa vielä ole. Teos sisältää runsaasti tietoa koulumaailmasta ja sen vaiheista.

ISBN 978-952-5964-62-2

Lue kirjaan liittyen:

Loimaan Lehden artikkeli

Huhtamolainen jalkapallo

Huhtamon Nuorisoseuran joukkue on päässyt kisaamaan Palloliiton kolmosdivariin. Harrastus paikkakunnalla on jatkunut jo yli 60 vuotta ja se on ollut osa huhtamolaista identiteettiä. Jopa kolmannessa polvessa on huhtamolaisia pelaajia. Kirjassa on paljon selostuksia lehtikirjoituksista.

ISBN 9789525964080

Oppia Huhtamossa
Huhtamo on kylä Huittisten kaupungissa, Vampulan, Punkalaitumen ja Alastaron rajalla. Sen pinta-ala on noin 34 neliökilometriä. Kuten tiedetään, 1900-luvun ensimmäiset vuosikymmenet olivat juuri itsenäistyneessä Suomessa todellista kehityksen aikaa - ja koulusta se alkoi. Huhtamon kulmakunnalle valmistui oma koulu 1908.

Tämän kirjan kirjoittaja, rehtori Jukka Korvenpää on koulun entisiä oppilaita. Oppia Huhtamossa -kirja kertoo lähes sadan vuoden ikään ehtineen koulun vaiheista monipuolisesti. Myös luokkakuvia ja muita valokuvia on runsaasti. Oppilasluettelossa on yli 1000 nimeä. Opettajista ja muusta koulun henkilöstöstä on melko täydelliset luettelot. Tämä kirja on oikea muistojen aarreaitta!


ISBN 9789525556391