KUSTANNUS HD

Erja Kärki

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 050 3639 195

Sopeutumaton

Romaanin päähenkilö, Veera Peura, kertoo elämänsä täyskäännöksestä. Mutta se ei käy kädenkäänteessä. Opettajan työn haasteet, filosofisen vastaanoton avaaminen, kirjoittamisprojekti ja talon rakentaminen. Siinä yhdelle naiselle haastetta, vaikka hänestä onkin moneksi. Taloprojekti käynnistää muuton pois Helsingistä, luontoon ja hiljaisuuteen. Nyt liikkuvaa junaa ei voi enää pysäyttää, mutta ei tarvitsekaan. ”Liike on lääke” on hänen ohjenuoransa, kunnes liike pysähtyy. Äidin kuolema tulee yllättäen ja kääntää katseen sisimpään, elettyä elämää unohtamatta. Mitä silloin tapahtuu?

Erja Kärki on terveystieteiden maisteri ja sairaanhoidon opettaja. Hänellä on filosofisen praktikon sekä kirjoittajan koulutus. Tämä on hänen toinen romaaninsa.

Ilmestynyt 13.10.2023.

ISBN 978-952-7445-37-2

Tilaa täältä!

Erja Kärjen syvä, kihelmöivä, poikkeuksellinen esikoisromaani
— unohtumaton lukuelämys!
“Onneksi olkoon, uusi romaanikirjailija on syntynyt! Piina on erinomainen romaani. Vivahteikasta, mukaansa tempaavaa tekstiä, jossa myös syvällistä ja ajankohtaista asiaa.

Pääsääntöisesti 'pohjoismainen hyvinvointiyhteiskuntamme' tekee hyvää työtä, mutta liian usein tapahtuu ylilyöntejä, joissa virkamiehet tekeytyvät ylivertaisiksi elämän asiantuntijoiksi ja pelkurimaisesti vetäytyvät vastuusta vetoamalla ihmisten intimiteettisuojaan.

Tästä on hyvä jatkaa, vaikka pienen kustantamon tuotteena romaani ei heti saakaan ansaitsemaansa julkisuutta ja arvostusta. Mutta Erja Kärki: kirjailijan tehtävä on kirjoittaa. Varmaan vuosikymmenien monipuolisista kokemuksistasi syntyy ainakin kymmenen Piinan tapaista romaania, laatuteosta...”

— Tapani Koivula, arkkitehti ja kirjailija"Kiitos Piinasta. Lukukokemus on ollut antoisa. Pidän paljon kirjoittajan vaikuttavista kielikuvista ja hallitusta, sopivan niukkasanaisesta tyylistä. On ollut oikein virkistävää lukaista tälläinen romaani japanin ja englanninkielisten tieteellisten tekstien ja romaanien välissä."

— Raisa Porrasmaa, japanologi, tietokirjailija ja kääntäjä, joka suomentaa parhaillaan maailmankuulun Haruki Murakamin romaania"Kiitos mahtavasta lukukokemuksesta. Tuntui kuin joka lause oli kuin pieni kirja.

En meinannut laittaa kirjaa pois — luen vielä seuraavan kappaleen — ja vielä yhden. Voi harmi, kun sivut loppuivat — mutta Karin elämä sai onnellisen lopun. Vai saiko? Haluaisin saada jatkoa."

— Soile L

Piina

Helsinkiläinen sairaala tekee työtään. Yhden potilaan elämästä päätetään salaisesti, läheisen toivomuksesta.

Kirjan päähenkilö, tohtori ja huippututkija Kari Männistö, löytää vaimonsa menehtyneenä sairaalan osastolta. Mitään ei ole tehtävissä.

Edesmenneen vaimon sukulainen kiilaa perheeseen, eikä Kari enää saa yhteyttä lapsiinsa.

Virkakoneisto näyttää lahjottavuutensa ja veli houkuttelee lapsista taistelevaa miestä jättämään Suomen. Äiti ja sisar ovat taistelussa mukana.

Likainen peli paljastuu, mutta mies nujerretaan pala palalta keinoja kaihtamatta.

Lyhyen ajan sisällä Kari menettää vaimonsa, lapsensa, työnsä ja terveytensä kunnes lopulta vahinko on pelastaa hänet piinasta. Ehtiikö tieto tavoittaa hänet ajoissa?Erja Kärki on terveystieteiden maisteri ja opettaja. Hän on opiskellut filosofiaa ja kirjoittamista. Hän asuu luonnonkauniissa Inkoossa ja kirjoittaa ihmisen syvimmistä ja vaarallisimmista vaikuttimista ja ihmisluonteen arvaamattomuudesta älykkäästi, tiiviisti ja taidokkaasti.


ISBN 978-952-5964-87-5

Lue kirjaan liittyen:

Opettaja-lehden arvio