KUSTANNUS HD

Pirkko Jurvelin

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Kun elämä lahjoittaa
"Kun elämä lahjoittaa" on itsenäinen jatko-osa romaanille "Kun elämä yllättää". Aviomiehen kuoleman jälkeen värit uhkaavat hävitä Raijan elämästä, mutta kielimatka Espanjaan tuo mukanaan yllätyksen: nuoruudenaikainen ihastus Manolo haluaa tavata hänet jälleen. Raijan paras ystävä Suvi on kirjailija, joka haluaa elää ja työskennellä kaikessa rauhassa. Elämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, ja vastuu aikuisten lasten kohtaloista painaa mieltä. Taisto Rauhala on Suvin romaanin päähenkilö, jääkäri, jonka elämää lukija pääsee seuraamaan monen sodan aikana. Mikä on jääkärin pojan kohtalo?

Pirkko Jurvelin on saksalaiseen ja englantilaiseen filologiaan erikoistunut filosofian maisteri ja opettaja. Hän on julkaissut useita historiallisiin aiheisiin perustuvia teoksia sekä romaaneja.

Kotisivut: www.pirkkojurvelin.com


ISBN 978-952-7244-67-8


Kun elämä yllättää
Suvi Koski sai yllättävän puhelun: "Teille on tullut Saksasta lähetys, se on tuhkauurna." Yksi ainoa puhelinsoitto mullistaa naisen elämän, joka on ollut täynnä harmaan sävyjä. Olla leski eikä mikään, urakin takanapäin. Vain kirjoittaminen pitää hänet kiinni arjessa. Yhtäkkiä Suvin elämä joutuu täydelliseen myllerrykseen, niin menneisyys kuin tulevaisuuskin, ja hetken epäröityään hän päättää heittäytyä mukaan muutokseen. Onko hänen onnensa ja tulevaisuutensa Saksassa, vai löytääkö hän Suomesta elämälleen merkityksen?

Pirkko Jurvelin on saksalaiseen ja englantilaiseen filologiaan erikoistunut filosofian maisteri ja opettaja. Hän on julkaissut useita historiallisiin aiheisiin perustuvia teoksia. "Kun elämä yllättää" on Jurvelinin kolmas proosateos. Kotisivut: www.pirkkojurvelin.com


ISBN 978-952-7244-44-9


No heipudei!
”Koska se yskä pahus ei parane, niin olkoon paranematta”, kirjoitti 14-vuotias Pirkko Törmälä päiväkirjaansa vuonna 1936. Pitkä, huoleton kesäloma oli vasta aluillaan, eikä pieni yskä voinut pilata sitä. Järkytys oli suuri, kun yskä osoittautui tuberkuloosiksi, siihen aikaan pelottavaksi keuhkotaudiksi. Alkoi taistelu ”valkoista ruttoa” vastaan.

Tarinaa kuljettavat eteenpäin lahjakkaan Pirkon ja hänen rehtori-isänsä Viljon päiväkirjat sekä Martta-äidin runot. No heipudei -teoksen autenttinen ajankuva huokuu joka sivulta ja tekee lukuelämyksestä ainutlaatuisen. Nuoren tytön elämä peilautuu koko laajuudessaan ja herkkyydessään.

Kirjan toimittaja Pirkko Jurvelin on saksalaiseen ja englantilaiseen filologiaan erikoistunut filosofian maisteri ja opettaja. Hän on julkaissut useita historiallisiin aiheisiin perustuvia teoksia kuten Raamatun ajan keittokirja.

ʺTiistaina 7.7.-36 kello on 14.15 No nyt vasta kirjoitan, sillä aika on mennyt ihan kokonaan hallissa oloon ja syömiseen. Nyt minä päätin hiukan kirjoitella, ja sen minä pieksän, joka uskaltaa lukea tämän.ʺ

ISBN 978-952-5556-74-2