KUSTANNUS HD

Eerik Jukkala

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Pakkovaihto
Jorma Eerik Jukkala on ähtäriläinen eläkkeellä oleva matematiikan, fysiikan ja kemian lehtori. Pakkovaihto on itsenäinen jatko-osa hänen vuonna 2012 ilmestyneelle teokselleen Pitkä matka Pohjanmaalle.

Pertti Luhta oli loukkaantunut vakavasti auto-onnettomuudessa. Päähänsä saamansa iskun vuoksi häntä oli pidetty koomassa neljä viikkoa. Herättyään Luhta oli väittänyt siirtyneensä tuona aikana 60-luvulle ja eläneensä uudelleen abiturienttina lähes vuoden nuoruutensa maisemissa. Luhdan tarinaan ei uskottu ja hän itsekin alkoi vakuuttua siitä, että kyse oli ollut vain aivojen kyvystä luoda uutta ja erilaista maailmankuvaa aikaisemman kokemuksen pohjalta. Kuluu puolitoista vuotta ja Luhta on tervehdyttyään palannut normaalien arkirutiinien pariin. Kaikki ei ole kuitenkaan vielä ohi. Alkaa tapahtua jotakin sellaista, mihin hän ei ole voinut varautua. Luhta huomaa yllättäen, että 60-luvun tapahtumat eivät ole jättäneet häntä. Hän ajautuu tilanteeseen, missä hän joutuu tosissaan miettimään, onko hänen päässään kaikki kohdallaan onnettomuuden jäljiltä. Samalla Luhta törmää ystävänsä kohtalon myötä niihin epäkohtiin, mitkä koskettavat osaa väistyvää sukupolvea. Taustalta nousee myös jälleen esille kysymys: Onko maailma, missä elämme sittenkään ainoa laatuaan?

ISBN 978-952-5964-85-1

Lue kirjaan liittyen:

Ilkka-lehden artikkeli

Lehtileikkeitä kirjailijan kotisivuilla

Pitkä matka Pohjanmaalle
Vimpeliläissyntyinen Jorma Eerik Jukkala, leipätyönsä Ähtärissä tehnyt opettaja on ollut mukana monessa. Työnsä ohessa hän on toiminut muun muassa kunnallispoliitikkona ja journalistina, mutta hänet tunnetaan myös ennen kaikkea pesäpallomiehenä. Pitkä matka Pohjanmaalle on hänen ensimmäinen täyspitkä romaaninsa. Se on eräänlainen aikamatka 1960-luvulle, suurten ikäluokkien nuoruuden maisemaan. Jukkala on koonnut näennäisen eriparisista aineksista monitasoisen joustavan tarinan, mikä pitää sisällään ihmissuhteiden kartoitusta, elämänkohtaloiden hahmottamista ja yllättäviä tilanteita. Kerrontaa sävyttää voimakas arjen ja yksityiskohtien tuntu.

ISBN 978-952-5964-22-6

Kirjasta lisää:

Epari-lehdessä

Eerik Jukkalan kotisivuilla