KUSTANNUS HD

Ralf Henriksson

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548Mutanttijänis
Mutanttijänis on tekijänsä, kirjailija Ralf Henrikssonin 12. teos. Se on Huovismaista ja Arto Paasilinnamaista tilannekomiikkaa. Tarina sijoittuu Seitsemisen kansallispuistoon, jossa puiston vartija Iikka Pitkonen tekee tiedemaailmaa ravisuttavan, sensaatiomaisen löydön, siis mutanttijäniksen.

Mutanttijänis aiheuttaa mediaspektaakkelin, joka tempaa mukaansa julkisuutta kaihtavan Pitkos-Iikan. Ukonturjakkeen mielitietty Hilma pakenee lakeuksille kyllästyttyään elämään Seitsemisen kansallispuiston keskellä ukonjäärän taloudenhoitajana. Huumori vie lukijan mennessään.


ISBN 978-952-7244-49-4Armoton nuijasota — Jaakko Ilkan aseenkantajan kertomana
Kirjailija Ralf Henrikssonin Nuijasodasta kertova tosipohjainen romaani on mielenkiintoinen teos 1590-luvun verisestä sisällissodastamme. Sen talonpoikaiset päähenkilöt teloitettiin Isokyrön kirkolla, mutta heitä ei ole unohdettu. Henrikssonin teos on ensimmäinen romaani, jossa rohkeat miehet saavat lihaa luitten päälle.

Kuka oikeastaan oli eteläpohjalainen nuijapäällikkö Jaakko Ilkka? Millaisena tämän mystisen hahmon kuvaa hänen aseenkantajansa Randolf Rikhardinpoika, joka on vaikuttavan sotaromaanin fiktiivinen kertoja.

Jaakko Ilkan aseenkantajan näkökulma on tavallisen talonpojan, joka on hakemassa nuijasodassa kohtuutta veroihin ja linnaleiriin, joita hänen rasitteekseen on sälytetty jo vuosikymmenien ajan.

Miltä aidanseipäin ja nuijin varustautuneista talonpojista tuntui kohdata valtamarski Klaus Flemingin musketein, miekoin ja tykein aseistettu ammattiarmeija?

Lukija pääsee mukaan nuijasodan jännittäviin vaiheisiin Pohjanmaalta Nokianvirran rannalle ja takaisin.

"Etelä-Pohjanmaalla varttunut kirjailija, ekonomi Ralf Henriksson (s. 1957) on toiminut 30 vuotta talouselämän johtotehtävissä."


ISBN 978-952-7066-66-9Pahan pankkiiri
Menestyvän tamperelaispankin ulkokuori kätkee sisäänsä armottoman rahan metsästyksen.

Rikoskomisario Kurt Karhuköngäs on vastikään muuttanut Kuusamosta Tampereelle kun paikallisen pankin reviisori ammutaan työpaikalleen. Murhatutkimukset törmäävät vyyhteen, joka johtaa jo toiseen peräkkäiseen murhaan. Kuka on murhaajan seuraava uhri? Ja kuka on pahan pankkiiri? Karhuköngäs joutuu kilpajuoksuun aikaa vastaan, jossa ei ole voittajia. Murhatutkimuksia eivät helpota norjalaissuomalaisen Karhukönkään sopeutumisvaikeudet Tampereelle. Hän kokee olevansa ennen pitkää nurkkaan ajettu mies jääkiekkokaupungissa.

Pahan pankkiiri on tekijän seitsemäs teos, jonka lukee ahmien. Se on jännityksen huippua.


ISBN 978-952-7066-48-5Noiduttu kaivos
Kuusamoon ollaan perustamassa uraanikultakaivosta, joka herättää kiivasta vastustusta luontoväen, matkailuyrittäjien, porotalouden harjoittajien ja mökkiläisten keskuudessa. Norjalaissuomalainen komisario Kurt Karhuköngäs joutuu uransa vaikeimman tehtävän eteen, kun uraanikultakaivoksen vetäjä, Alaskan kultakentiltä Suomeen muuttanut Kasper Falk löytyy murhattuna erämaasta.

Miksi kukaan ei tunnu tietävän mitään salaperäisestä Alaskan Kasperista? Vyyhti alkaa purkautua vasta sosiaalisen median keskustelupalstoilta, joista paljastuu yllättäen Alaskan Kasperin karmiva yksityiselämä.

Ralf Henriksson on tarttunut rikosromaanissaan rankkaan aiheeseen pedofiliaan ja Pohjois-Suomen kaivosalan ajankohtaisiin ongelmiin. Noiduttu kaivos on tekijän viides teos.


ISBN 978-952-7066-32-4

Lue kirjaan liittyen:

Haapajärven kirjaston kirjablogin arvosteluTukholman ghetto
Etelä-Pohjanmaalla eletään suuren Ruotsiin muuttoaallon aikaa. Vuoden 1974 energiakriisi ja sitä seurannut taloudellinen lama ei hellitä kuristusotettaan työtä pelkäämättömistä nuorista, joille joutensaolo ei maistu. Erkki Halla pakenee muiden pohjalaispoikien tavoin nälkää Tukholmaan ja pestautuu suurin odotuksin Gustavsbergin posliinitehtaaseen. Pohjalainen oikeudentaju joutuu koetukselle töissä ja Tukholman ghetossa, Nackan Fisksätrassa, jossa asuu omissa ryhmissään maahanmuuttajia 80 maasta ja jossa puhutaan yli 50 eri kieltä. Erkille ja hänen pohjalaistovereilleen selviää, että Tukholman gheton islamilaiskulttuurissa ihmisen kannattaa loppujen lopuksi luottaa vain itseensä. Asiaa ei paranna, että Erkki rakastuu kauniiseen muslimityttöön Awaan, tapaa häntä avoimesti — ja tytön veljet uhkaavat kunniamurhalla.

Romaani luo monisävyisen näkökulman kevään valtaisaan 2013 lähiömellakointiin Tukholman Husbyssä, josta koko ruotsi kohisi. Tukholman ghetto on tositapahtumiin perustuva siirtolaisromaani onnen etsinnästä, pettymyksistä, kovasta työnteosta ja rempseistä huveista maahanmuuttajien monikulttuurisessa Ruotsissa.

ISBN 978-952-7066-09-6