KUSTANNUS HD

Ursula Anttila-Halinen

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Tulitukka ja lumottu metsä
Yksityisetsivä Aava Meri saa uuden tehtävän. Hän yrittää koota monimutkaista palapeliä, joiden osia ovat Aleksis Kiven Canziota harjoitteleva näytelmäseurue, epäilyttävä tulipalo, kaksi kuolemaa, Yön kuningatar Hekate ja noitapiiri, salaperäiset tarot-kortit, tulitukkainen neito ja lumottu metsä.

Tulitukka ja lumottu metsä on Aava Meri -sarjan neljäs osa. Aiemmin ovat ilmestyneet Lumiprinsessa ja taikaympyrä (2015), Laulu taivaansinisestä kukasta (2016) ja Runoilija ja vaarallinen muusa (2019). Kyseessä ovat ns. cosy mystery -dekkarit.

ISBN 978-952-7445-09-9
Runoilija ja vaarallinen muusa
Kirjailija Ursula Anttila-Halisen omaperäinen dekkari haastaa lukemaan. Runoilija Sebastian Kauniston ympäriltä tuntuu kaikki särkyvän. Mutta onko hän murhaaja? Balettia, runoja ja muusia. Unissakävelyä, nukkeja ja rakkautta. Kiviä, teeseremonioita ja kuolemaa. Rivitalo, jonka asukkailla on synkkiä salaisuuksia. Tapahtuu murha, ja yksityisetsivä Aava Meri saa taas rikoksen ratkaistavakseen.

Runoilija ja vaarallinen muusa on Aava Meri -sarjan kolmas dekkari. Aiemmat ovat ilmestyneet Lumiprinsessa ja taikaympyrä (2015) ja Laulu taivaansinisestä kukasta (2016). Kyseessä on ns. kodikas mysteeri (cozy mystery).

ISBN 978-952-7244-50-0
Laulu taivaansinisestä kukasta
Aava Meri jatkaa seniorietsivän työtään. Hän menee sijaiseksi Metsäniitun kouluun Klaukkalaan ja joutuu keskelle omituista kukkatarhaa. Onko kyseessä kultti vai viaton harrastus?

Opettaja kuolee oudosti, ja Aava saa uuden tehtävän. Puutarhoja, ruusuterapiaa ja pahan kukkia. Don Juaneja, epätoivoista rakkautta ja juhannusyön unia. Dionysos, Pan ja Hekate. Näitä kaikkia Aava Meri joutuu selvittelemään, kun hän ratkoo rikosta ja etsii sinistä kukkaa.

ISBN 978-952-7066-43-0
Lumiprinsessa ja taikaympyrä
Eläkkeellä oleva äidinkielen opettaja ajautuu yksityisetsiväksi. Hän selvittää kadonneen aviomiehen tapausta ja sukeltaa samalla menneisyyteensä. Sitten kuolee nuori nainen. Ja toinenkin.

Henkistä valmennusta, meditaatiota, auroja. Unia, runoja ja rakkautta. Jumalia, uhkauksia, magiaa. Näitä tutkii Helsingissä asuva urbaani yksityisetsivä Aava Meri.

Ursula Anttila-Halisen esikoisromaanin yksityisetsivä Aava Meri pyörii mystisten harrastusten parissa, ja se tekee hänestä poikkeuksellisen kiinnostavan. Tekijän kuiva huumori sopii kuvaan. Dekkarin hotkaisee kuin Fazerin sinisen, mutta lukija saa varoa ettei kaikki mene väärään kurkkuun.

ISBN 978-952-7066-20-1