KUSTANNUS HD

Teija Anneli

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Teija Anneli (Jokipii) on Muhokselta lähtöisin oleva, nykyään oululainen runoilija ja sanataiteilija. Koulutukseltaan hän on psykologi ja psyko- ja kirjallisuusterapeutti. Ammatinharjoittajana hän toimii Oulun seudulla.

Teija Anneli uskoo luovuuden voimaan ja taiteen hyvinvointia tukevaan vaikutukseen, niinpä hän käyttää mielellään myös työssään luovia ja toiminnallisia menetelmiä. Vaikeitakin asioita voi työstää ja ilmaista taiteen avulla, mutta myös ilosta ja onnesta kannattaa kertoa.

Kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat aina olleet hänen sydäntä lähellä. Elämän perusjännitteet ja ihmisen osa maailmassa kiinnostavat häntä, mikä näkyy ja kuuluu hänen runoissaan voimakkaina vastakohtina. Elämän hauraus tuo esiin myös sen kauneuden; ilo ja suru, rakkaus ja kärsimys saavat ilmaisunsa runojen avulla.

Teija Anneli on suosittu esiintyjä ja vahva tulkitsija, jonka esiintymiselle on ominaista voimakas eläytyminen ja taitava äänenkäyttö. Viime vuosien aikana hän on esiintynyt lukuisissa tilaisuuksissa eri puolilla Suomea.

Katso myös: Teija Annelin kotisivutPalava rakkaus
Palava Rakkaus on alkuvoimainen ja intohimoinen runokokoelma, kiihkeä ja tinkimätön rehellisyydessään. Kokoelman runoissa rakkaus on kuumaa ja väkevää kuin karhunveri, silti yhä herkkää ja kaunista. Rakkauteen kuuluvat ristiriitaisetkin tunteet saavat ilmaisunsa runojen kautta, mikä kuuluu runoissa voimakkaina vastakohtina. Kirjan sivuilla rakkaus ja kärsimys kulkevat käsi kädessä samalla kun Eros ja Psykhe syleilevät toisiaan Soturiperhosen liekehtivien siipien suojassa.

Teija Anneli on Muhokselta kotoisin oleva runoilija ja monipuolinen sanataiteilija, joka esiintyy aktiivisesti eri puolilla Suomea. Koulutukseltaan hän on psykologi, psyko- ja kirjallisuusterapeutti, joka tekee työtä elämän käännekohdissa olevien ihmisten kanssa. Teija Anneli on myös esiintyvä taiteilija ja vahva tulkitsija, jonka esiintymiselle on ominaista voimakas eläytyminen ja taitava äänenkäyttö. Yleisön pyynnöstä hän on myös levyttänyt omia runojaan.

Pyhä ja tuntematon alue

toisen sisimmässä

meidän jokaisen sielussa

pakottaa pysähtymään

              ja hiljentymään.Sen edessä minäkin

olen valmis

              polvistumaan.Oppiakseni tuntemaan sinut.

Oppiakseni tuntemaan itseni.

ISBN 978-952-5964-86-8

Lue kirjaan liittyen:

Julkistamistilaisuus Oulussa 13.8.2014

Julkistamistilaisuus Muhoksella 15.8.2014
Peililasisalit
Teija Annelin runokokoelma liikkuu näkyvän ja näkymättömän rajapinnalla. Elämme kuvien täyttämässä maailmassa, joka on täynnä alati vaihtuvia heijastuksia, hetken kuvajaisia. Yhden ehjän kuvan muodostaminen on vaikeaa, jopa mahdotonta. Runoissa pohditaan näkemisen ja näkymisen tematiikkaa, katseen ja katsomisen merkitystä; sitä kuinka vaikeaa mutta yhtä aikaa välttämätöntä itsemme ja toistemme näkeminen on.

Teija Anneli on Muhokselta kotoisin oleva runoilija, psykologi ja terapeutti, joka tekee työtä elämän käännekohdissa olevien ihmisten kanssa. Hän on tuottelias ja monipuolinen sanataiteilija, jolta on ilmestynyt kahdeksan runokokoelmaa ja viisi runo-CD:tä. Elämän perusjännitteet ja ihmisen osa maailmassa kiinnostavat häntä, mikä näkyy ja kuuluu hänen runoissaan voimakkaina vastakohtina. Teija Anneli on myös vahva tulkitsija, joka esiintyy ahkerasti eri puolilla Suomea.

ISBN 978-952-5964-41-7
Kasvusilmuja
Uusimmassa runokokoelmassaan Teija Anneli tiivistää ihmisen kasvukivut luonnon vertauskuviin. Kasvun tärkein vaihe piilee tietoisuuden pinnan alla. Seuraavan kevään kasvusilmut odottavat sopivaa hetkeä ja kukkaanpuhkeamistaan.

Tämä on Annelin kahdeksas kokoelma. Lisäksi häneltä on ilmestynyt neljä runo-CD:tä.

ISBN 978-952-5556-94-0