KUSTANNUS HD

Risto Ahti

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 050 3639 195

Risto Ahti tunnetaan koko kansan pappina, jolla on ihmisille aina jotain hauskaa sanottavaa — lentäviä sananparsia ja sutkauksia. Hän ei pelkää laittaa itseään likoon, kun on kysymys hyväntahtoisesta huumorista. Hän on toiminut pitkään matkanvetäjänä ja juossut elämänsä aikana yli 70 maratonia. Matkoja hän on vetänyt niin Lappiin, Baltiaan, Karjalaan, Venäjälle, Norjaan kuin Israeliin. Risto Ahti ammentaa huumoria omista kokemuksistaan ja vanhasta kuluneesta päiväkirjastaan. 

Tuhannet ihmiset ovat lukeneet hänen mainiot teoksensa Papin Kaskukirja — Riston parhaat sekä Kaskukirja 2:n. Molemmat ovat loppuunmyytyjä.

Katso kirjailijaan liittyen:

Kuvagalleria

Risto Ahdin esittely Lounakirjailijat-sivustollaJestas sentään! — Risto Ahti muistelee
”Näin päivänvalon yhdeksän kuukautta myöhemmin, kun jatkosota oli alkanut kesällä 1941. Synnyin Rauhalinnan keittiön takaisessa kamarissa. Kätilö oli tullut kirkolta ja niin potra poika syntyi. Pojalle oli outoa, kun koulussa mainittiin sukunimi Ahti. Ketä opettaja oikein tarkoittaa? Ei ainakaan minua, mutta olin väärässä. Oikea sukunimeni oli Ahti!”

Risto Ahdin elämä on täynnä yllätyksiä ja käänteitä. Nuorena poikana, ylioppilaana, teologian opiskelijana, pappina, kirkkoherrana, rovastina, perheenisänä, ruskamatkojen vetäjänä, maratonien taivaltajana, kirjailijana ja uskon luojana. Uskomaton elämä ja uskomaton päiväkirja, jonka pohjalle kirja rakentuu.

ISBN 978-952-5964-47-9

Lue kirjaan liittyen:

Ypäjäläinen-lehden laaja artikkeli


Järki käteen — sanoi hevospitäjän pappi

Kirja on Ypäjän kirkkoherran, rovasti Risto Ahdin seitsemäs teos. Risto Ahti tunnetaan "koko kansan pappina", jolla on ihmisille aina jotain hauskaa sanottavaa, lentäviä sananparsia ja sutkauksia. Hän ei pelkää laittaa itseään likoon, kun on kysymys hyväntahtoisesta huumorista. Hän on toiminut pitkään matkanvetäjänä ja juossut elämänsä aikana yli 70 maratonia. Matkoja hän on vetänyt niin Lappiin, Baltiaan, Karjalaan, Venäjälle, Norjaan kuin Israeliin.Risto Ahti ammentaa huumoria omista kokemuksistaan ja vanhasta kuluneesta päiväkirjastaan. Tällä kertaa hän palaa mm. nuoruutensa armeijaan, papin virkatehtäviin ja elämän kirjavaan arkeen. Tuhannet ihmiset ovat lukeneet hänen mainiot teoksensa Papin Kaskukirja — Riston parhaat sekä Kaskukirja 2:n. Molemmat ovat loppuunmyytyjä.

ISBN 9789525556308

Lue kirjaan liittyen:

Turun Sanomien artikkeli


Pilkahduksia

Pilkahduksia on Ypäjän sielunpaimenen Risto Ahdin kuudes kirja. Lukijoille ovat erityisesti tuttuja hänen nauruhermoja kutkuttavat kaskukirjansa Riston parhaat ja Papin Kaskukirja 2.

Pääsiäiseksi ilmestyvässä päivän sana -tyyppisessä Pilkahduksia -kirjassaan Risto Ahti jatkaa sanomisen riemua. Siinä painotetaan toivon merkitystä elämälle. Kirja on voimaa antava valonsäde, kuin auringon pilkahdus, ystävällinen kädenpuristus ja silmistä tuikkivaa iloa. Osa teksteistä on syntynyt niistä kokemuksista, kun kirjoittaja kiipesi Afrikan korkeimmalle vuorelle Kilimanjarolle.

ISBN 9519888195

Lue kirjaan liittyen:

Forssan Lehti -juttu

Papin kaskukirja 2

Ypäjän kirkkoherra Risto Ahdin viides teos valloittaa osuvalla huumorillaan, kuten teki jo sarjan ensimmäinen teos Papin kaskukirja — Riston parhaat.

Matkanvetäjänäkin tunnettu hevospitäjän pappi on todellinen persoona. Hän ammentaa huumoria omista kokemuksistaan, kommelluksistaan ja rikkaasta kaskuperinteestä.

Kerrotaan juttua papista, joka aina löysi yhden hyvän asian huonostakin ihmisestä tai tapahtumasta. Jotkut kyllästyivät tähän pappiin ja ihmettelivät, että miksi hän aina löytää hyvän puolen vaikkapa mätämunasta. "No pirusta et löydä mitään hyvää", sanottiin papille. "Se on ainakin ahkera", sanoi pappi.

Kansikuva ja kuvitus: Tuija Pietilä-Estrada

ISBN 951-98881-3-6

Lue kirjaan liittyen:

Otteita kirjasta Lounakirjailijat-sivustolla


Papin kaskukirja — Riston parhaat

Ypäjän kirkkoherralla on sana hallussaan. Hänen kaskunsa ovat saaneet suuren suosion Valopilkussa ja Seutukunta Uutisissa.

Huumori on olennainen osa hänen persoonaansa. Sen ovat todenneet ne tuhannet suomalaiset, jotka ovat osallistuneet hänen vetämilleen matkoille esim. Israeliin, Venäjälle, Viroon, Norjaan, Karjalaan ja Lappiin.

Risto Ahti ammentaa omista kokemuksistaan ja rikkaasta kaskuperinteestä. Ajan virrassa kaskut muuntuvat, mutta iloa tarvitaan aina.

Papin kaskukirja on kirkkoherran neljäs teos. Hänen aikaisemmat teokset ovat Ypäjän seurakunnan juhlakirja, Sinunkaupat Raamatun kanssa ja Kolmesti viikossa.

Kansikuva ja kuvitus: Tuija Pietilä-Estrada

ISBN 951-98881-0-1

Lue kirjaan liittyen:

Otteita kirjasta Lounakirjailijat-sivustolla