KUSTANNUS HD

Uutuuksia 2018

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 050 3639 195

Taisto Levo: Kertomuksia elämästä 2

Usein kuulee sanottavan "ennen kaikki oli paremmin", ken sen uskoi. Eikä kaikki paremmin ollutkaan, mutta oli paljon asioita, jotka olivat paremmin ja sen tulen osoittamaan. Sillä jo elämisemme tässä kiirekulttuurissa huonontaa elämänlaatuamme.

Vaikea on veikkauksenkin toimintaa ymmärtää. Se perustettiin suomalaisten sosiaali- ja terveysjärjestöjen tukemiseen. Ristiriitaiseksi asian tekee se, kun pelikoneiden tuotolla autetaan ihmisiä, toisaalta veikkaus tekee heistä peliriippuvaisia ja yhteiskunnan varoin autettavia.

Ilmastonmuutos on täyttänyt ihmisten päät, niin ettei huomata selän takana piileksivää uhkaa väestönkasvua. Maailma kyllä muuttuu, mutta ei välttämättä parempaan.

Ilmestynyt joulukuussa.

ISBN 978-952-7244-42-5
Olavi Ala-Nissilä: Ottakaa mut mukaan — Osallistavaan kasvuun

Talouden kasvu on hyvinvoinnin perusta, mutta kasvu ei tunnu hyödyttävän samalla tavalla kaikkia.

Kirjassaan kokenut parlamentaarikko, tietokirjailija, entinen EU-huippuvirkamies ja KHT-tilintarkastaja sekä Keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä hakee eväitä osallistavaan kasvuun (inclusive growth) ja samalla osaavaan ja kestävään talouskasvuun.

Kirjassa kuvataan globalisaation, velkaantumisen, keskittymisen ja ilmastonmuutoksen luomia haasteita tasapainoiselle kasvulle. Ala-Nissilä näkee, että nousuvesi voi nostaa kaikkia laivoja. Hän osallistaa ja ottaa kaikki mukaan kasvuun kahdeksan teesin kautta.

Ajankohtaisessa teoksessaan Ala-Nissilä puolustaa kansanvaltaa, hyvää hallintoa, asettaa omavastuuta ja samalla voimakasta yhteisvastuuta ja peräänkuuluttaa kykyä uudistuksiin, päätöksentekoon ja välttämättömiin kompromisseihin. Vuoden tärkeimpiä kirjoja!

Ilmestynyt joulukuussa.

ISBN 978-952-7244-41-8
Paavo Niskasaari: Jepulis, mummo ja robotikset

Näin alkaa taiteilija Paavo Niskasaaren uusi upea Jepulis-kirja:

Ada ja Edvin kuuntelivat tarkasti. Ketään ei ollut aikonut tulla käymään, ei ainakaan heidän tietojen mukaan. Kuului ääntä, kuin joku tepastelisi kuistilla, ja sitten selviä askeleita. Ovikello soi.

— Siellä on joku! Katsoisitko Ada, kuka siellä on? Ovihan on auki, mutta miksei ketään tule sisään? Edvin huudahti.

— No, minä menen.

Ada käveli ulko-ovelle ja kurkisti ulos. Katseli ihmeissään joka suuntaan. Ketään ei näkynyt, ja sitten hän huomasi naapurin Otto-koiran. Se istui portailla, heilutti häntäänsä tutusti ja katseli lammasaitausta kohden.

Ilmestynyt joulukuussa.

ISBN 978-952-7244-40-1
Sanni Antelo: Kohtalon kuljettamat

Konstailematon tarina mutta sitä erityisempi tämän päivän kirjallisessa maailmassa on Sanni Antelon uusin teos, todellinen lukunautinto niille jotka palaavat mielellään menneeseen. Vuosisatojen takainen rakkaustarina kartanon tyttären ja torpparin pojan välillä sekä Leenan kiinnostus vanhaan myllyyn kietoutuvat toisiinsa.

Kirja jatkaa romaanin Siniset silmät tarinaa Leenasta ja Pekasta, mutta on luettavissa myös itsenäisenä romaanina.

Vieläkö Pekka kuuluu Leenan ja Tuulin elämään, vai löytääkö Leena viimein onnen?

Ilmestynyt marraskuussa.

ISBN 978-952-7244-39-5
Reijo Vuorinen: Kirjeesi ovat kaikkeni

Reijo Vuorisen toimittama kirja ei ole sotakuvaus, vaan tarina rakkaudesta, ikävästä, puutteellisista oloista ja lujasta uskosta tulevaisuuteen ja samalla Suomen karjalaisten tarina, missä vuosisatoja samoilla paikkakunnilla eläneet karjalaiset suvut ja perheet hajosivat lopulta ympäri Suomea.

Kirja on Karjalan Impilahdelta kotoisin olevien nuorten Martin ja Mirjan talvi-, jatko- ja Lapin sodan aikaisista kirjeistä koostuva teos. Nykypäiviin säilyneitä kirjeitä oli 1088 kpl ja postikortteja yli 100 kpl. Kirjaan valikoitui 327 kirjettä. Ensimmäinen kirje on kirjoitettu 5.12.1937 eli noin kaksi vuotta ennen talvisodan syttymistä ja viimeinen 6.11.1945, noin vuosi jatkosodan päättymisen ja puoli vuotta Lapin sodan päättymisen jälkeen. Sota erotti juuri kihloihin menneet nuoret, eikä sotien päättyminenkään tuonut helpotusta elämään.

Kirja on laajin Suomen sota-ajan kirjeistä tehty kokonaisuus niin ajallisesti kuin säilyneiden kirjeiden määrän suhteen. Kirja on sotien aikaisen karun arkielämän realistinen ja vaikuttava kuvaus.

Ilmestynyt lokakuussa.

ISBN 978-952-7244-38-8
Heidi Kassara: Mietiskely — Tie henkisyyteen ja itsensä tuntemiseen

Heidi Kassaran Mietiskely — Tie henkisyyteen ja itsensä tuntemiseen avaa ymmärrystä siitä, mitä mietiskely on ja miten mietiskellä turvallisesti. Erityisesti aloittelijoita varten esitellään mietiskely vaihe vaiheelta.

Samalla kun opettelee mietiskelyä, niin opettelee tuntemaan itsensä oman kehon, tunteiden, ajatusten ja tekojen kautta. Jokainen voi etsiä juuri itseään kiinnostavia aiheita. Kirjassa otetaan esimerkkiaiheiksi värit, energiakeskukset ja vakaumus.

Olen aloittanut mietiskelyn yli 40 vuotta sitten, opettanut sitä ja kirjoittanut siitä artikkeleita. Vaikka mietiskelystä on jo tietoa, niin aloittelijan on vaikea ymmärtää, miten mietiskellä. Tajusin hyvin pian itseni tuntemisen tärkeäksi. Kun ymmärsin yhdistää nämä kaksi asiaa, mietiskelyn ja itseni tuntemisen, koin ahaa elämyksen, jonka haluan jakaa nyt kirjan muodossa muillekin. Antoisia mietiskelyhetkiä!

— Heidi Kassara

Ilmestynyt syyskuussa.

ISBN 978-952-7244-36-4
Kirsti Vähäkangas: Merellä ja meren äärellä

Kirsti Vähäkankaan ainutlaatuinen kirjasarja Raahen kaupungista, nyt jo kymmenes kirja: Merellä ja meren äärellä, runsaasti kuvitettu. Tämän kirjan lehdiltä voi lukea raikkaiden merituulien vaikutuksesta raahelaisten elämään. Purjelaivakaudella 1800-luvulla noin puolet kaupungin väestöstä sai elantonsa merenkulkuun liittyvistä ammateista.

Purjelaivakauden merenkulkijat rakensivat kotikaupunkiinsa kodin. Olipa se suuri tai pieni, sitä vaalittiin huolella. Monet tuolloin rakennetuista taloista ovat edelleenkin asuttuja. Puu-Raahe on yksi Suomen parhaiten säilyneistä puukaupungeista. Vuoden retkikohteeksi vuonna 2016 valittu saaristo tarjoaa upean ympäristön veneilyyn ja retkeilyyn kesällä ja talvella. Veneily, retkeily ja mökkeily ovat kautta aikojen rikastuttaneet raahelaisten elämää.

Ilmestynyt lokakuussa.

ISBN 978-952-7244-31-9
Jukka Mustonen: Paistettu sipuli auttaa paiseissa

Sisätautiopin professori Jukka Mustosen 30 vuoden aikana keräämä aineisto on ainutlaatuinen. Kirjoista saadut näkemykset ovat auttaneet häntä lääkärin työssä potilaiden kohtaamisessa, ja niiden avulla hän on välittänyt tärkeitä teemoja lääketieteen opiskelijoille.

Menestyneet kirjailijat kuvaavat teoksissaan sairauksien syitä, oireita, ennustetta ja hoitomenetelmiä. Kirjan tarkoitus on tuottaa elämyksiä ja hyvää mieltä, antaa lukijalle "hetkautuksen paikkoja" (Pentti Haanpää). Terveydenhuollon työntekijöille ja alan opiskelijoille kirja voi toimia jopa oppikirjana. "Älä lue kirjaa tosikkomaisena, vaan uteliain ja avoimin mielin", Mustonen evästää.

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-33-3
Ulla Hannelius: Malinin rakkaus

Historiallinen romaani-kronikka

Professori Ulla Hanneliuksen upea teos on naisen elämäkerta 1800-luvun Lohjalta. Malinin rakkaus kertoo nuoren naisen dramaattisen rakkaustarinan. Malinin eli Anna Amalia Nordbergin henkilöhistorian kautta peilautuu runsaasti paikallishistoriaa sekä myös Suomen historiaa.

"Olen lastentautien ja lasten syöpätautien erikoislääkäri ja professori, nyt eläkkeellä. Eläkkeellä ollessani olen julkaissut kirjan: Osasto 10, toivoa ja taistelua, Otava 2017. 1800-luvun Lohjasta ei tietääkseni ole aikaisemmin kirjoitettu."

Aiemmin julkaissut kirjan Osasto 10 (Otava 2017) nimellä Ulla Pihkala.

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-34-0
Heidi Keskikylä: Kellotornin liitto — Olentojen planeetta 3

Laadukkaan tieteisromaanin 3. osa ilmestyy Heidi Keskikylän nimellä (entinen Järvinen). "Xin on päässyt Aleifiin, mutta jääihmisten laakso ei täytä hänen odotuksiaan. Suuren valloituksen aikainen kellotornin liitto perustetaan uudelleen, kun jääihmisten tulevaisuus on vaakalaudalla. Telluksen kasvatuskenttien tuottamat armeijat saapuvat Jeretziin levittäen saastetta ja herättäen pimeät alueet pitkin maata.

Selkeimpänä joukosta erottuu ylväänä asteleva poro. Samainen poro on kaikissa jääihmisten vaakunoissa ja lipuissa, mustana varjona. Sama poro on kellotornin liiton verivalan merkissä. Se on suurin ympärilleni äänettömänä kerääntyneistä eläimistä. Poro väistää lumessa olevan kärpän astellessaan minua kohti. Se kulkee kantaen päässään leveää ja useasti haarautuvaa sarvikruunua. Porolla on paksu turkki kuten muillakin näkemilläni eläimillä. Sen jalat ovat hyvin pitkät ja se pysähtyy aivan eteeni."

Huikea tarina jälleen, tekijä on astunut ikäluokkansa kärkeen.

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-35-7
Krista Välkkilä: Lepatus ja kadonnut korvatupsu

Krista Välkkilä kertoo teoksessaan Lepatus koiran ihmeellisen tarinan.

Minä tunsin kerran koiran nimeltä Lepatus ja se oli oikein mahtava koira. Tiedätkö, sellainen koira, jota on vaikea unohtaa, koska se oli niin erityislaatuinen. Viisas ja ihana. Ja niin pörröinen, että sitä teki mieli vain halia ihan koko ajan. Minäpä kerron sinulle tarinan tästä oranssista koirasta, joka eräänä päivänä kadotti korvatupsunsa ja siitä mitä sen jälkeen tapahtui.

Kuvitus: Olavi Honkonen

Ilmestynyt elokuussa.

ISBN 978-952-7244-32-6
Marja Hurskainen: Sata vuotta maitoa Jokiniemeltä

Marja Hurskaisen historiallinen kirja (264 s) on hieno kunnianosoitus suvun pitkille perinteille pyörittää maitotilaa vuodesta 1917. Sinä aikana on tapahtunut suuria muutoksia kuin myös itsenäisen Suomen historiassa. Mutta perusjalka tilalla pysyy: navetta, maitokarja ja iloinen ammunta aamulypsyllä vallankin kun kesälaidun koettaa.

Kirjan tekijä kertoo: "Olen kirjoittanut maatilaltamme Jokiniemeltä maatilahistoriaa tarinoiden muodossa. Teoksen nimi on Sata vuotta maitoa Jokiniemeltä. Kaikki alkoi vuonna 1917. Teoksessa on kolme osaa. Maatila, josta kerron, on ollut kolmen sukupolven hallinnassa ja jokaiselle sukupolvelle ovat yhteistä karjanhoito ja maidontuotanto."

Kirjan kansikuva vie vuoteen 1960. Sisäkannen kuva vuoteen 2018.

Ilmestynyt heinäkuussa.

ISBN 978-952-7244-30-2
Matilda Kirvelä: Kaltaisiamme aaltoja

“Minä olin myrsky ja ne meret, jotka nousevat ja laskevat kunnes pakenevat”, kirjoittaa Matilda Kirvelä uhmakkaasti esikoisteoksessaan Kaltaisiamme aaltoja. Raikasta nuoren naisen ajattelua tässä ja nyt, sanat vievät mukanaan tuoreella voimallaan, ja haastavat lukijaa. Matilda Kirvelä on kirjoittanut proosaa ja runoutta lähes siitä asti kun kynä on pysynyt kädessä. Häntä on innostanut ja motivoinut myös äidinkielen opettaja, antanut kannustavaa palautetta. Kokoelma on syntynyt vuoden 2018 talven aikana muistikirjaan ja puhelimen muistiinpanoihin kootuista huomioista. "Tekstien takana seisoo vahvasti rakkaus, ja nitoo kaiken yhtenäiseksi kokonaisuudeksi."

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7244-29-6
Pekka Laatu: Alter schwede — vanhat ruotsalaiset

Unohdettu aihe, upea Pekka Laadun teos.

Kolmikymmenvuotinen sota käytiin Euroopassa 1618-1648 suurimmaksi osaksi Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan alueella. Sodan pääasiallisena alkusyynä olivat katolisten ja protestanttisten ruhtinaiden väliset ristiriidat. Sodan laajetessa siihen liittyi vallanhaluisten maiden, etenkin Ruotsin ja Ranskan, pyrkimys rajoittaa Habsburg-suvun hallitseman keisarikunnan valtaa. Sota alkoi Saksan sisäisenä uskonsotana, mutta päättyi yleiseurooppalaisena sotana, jossa uskonnolliset seikat olivat menettäneet merkityksensä. Tuohon soppaan Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolf pisti lusikkansa. Suomalaiset hakkapeliitat olivat Ruotsin valtakunnan tärkeimpiä aseita sen luodessa suurvalta-asemaa 1600-luvulla. Tule mukaan hakkapeliittojen huikealle retkelle kuohuvaan Eurooppaan!

Ilmestynyt kesäkuussa.

ISBN 978-952-7244-28-9
Esko Tuisku: Tuisketta

Esko Tuiskun Tuisketta -kirja on mitä mielenkiintoisinta luettavaa. Se on avoin, välitön, huumorintajuinen ja herkullisen napsakka. Metsätalousinsinööri on ollut kuin ikiliikkuja, tavannut elämänsä varrella kiinnostavia ihmisiä ja persoonia laidasta laitaan, johtajista talon emäntiin ja isäntiin ja puukauppojen hierojiin niin "ettei sanotuksi saa". Tämän kirjan parissa aikasi ei mene hukkaan.

Ilmestynyt toukokuun lopussa.

ISBN 978-952-7244-25-8
Tuula Ranta: Orvot

Tuula Rannan upea esikoisteos kertoo sata vuotta sitten tapahtuneista Suomen itsenäistymisen eri vaiheista ja sitä seuranneen sisällissodan merkittävistä tapahtumista. Kertomus tarkastelee erityisesti kolmen lapsen kokemuksia tuona vaikeana ajankohtana.

Kirja on myös surutyö isän ja kahden hänen sisarensa muistoksi. Heidän tapansa ja kykynsä selvitä elämän järkyttävistäkin tilanteista on koskettava. Heiltä kuulin tapahtumista ja elämästä, josta tässä kirjassa kerron. Vanhemmat kuolivat liian nuorina. Tapahtumat ovat siksi joiltakin osin todellisuuspohjaisia. Mutta fiktiivinen ajattelu ja fantasiointi auttoivat liittämään kaiken yhteen.

Ilmestynyt toukokuussa.

ISBN 978-952-7244-27-2
Veikko Räisänen: Iloinen vuosikymmen

Veikko Räisäsen 9. romaani "Iloinen vuosikymmen" kertoo vuosista 1983-1988. Teos on suoraa jatkoa hänen aiemmille, vuosina 2006, 2008 ja 2015 ilmestyneille romaaneilleen "Rakastunut mittamies", "Hätätilan aikaan" ja "Talo".

Kirjassaan Räisänen kertoo Inkerin ja Veikon elämästä nyt kainuulaisen kirkonkylän uusina asukkaina. Elämässään eteenpäin pyrkivän pariskunnan uusi elinpiiri tuo omat haasteensa niin koti- kuin myös työelämään. Joka asettaakin Veikolle niin kovan haasteen, että se alkaa jo horjuttaa hänen aiemmin vahvaa terveyttään. Samalla kun nuoripari yrittää selvitä vastuksistaan, niin Suomi elää siihenastisen historiansa voimakkainta nousukautta iloisesti eteenpäin porskuttaen.

Räisänen kirjoittaa tuosta kaikesta helppolukuista, mutta silti elämänmakuista ja huumorilla höystettyä tekstiä, joka ei jätä lukijaansa kylmäksi. Tekstistä välittyy lukijalle tunne, että vastukset on luotu sitä varten, että ne voitetaan. Ja kaiken ihmisen raadollisuuden kietoo vaippaansa armahtava ja auttava suuri luonto.

Ilmestynyt toukokuussa.

ISBN 978-952-7244-26-5
P. John Vuorinen: Tölikasta pöndelle — Helsinkiläispoika Jusa, jokapaikan vintiö, etsii rajojaan

P. John Vuorisen upea esikoisromaani. Pojat asuvat Vakuutusyhtiö Tarmon vuokratalossa, Mannerheimintie 59:ssä.

Lähes kaikki sen asukkaat ovat duunariperheitä. Naapuritaloissa asutaan takatöölöläisissä omistusasunnoissa. Poikien talossa on paljon samanikäisiä kavereita. Eletään 1950-luvun alkua. Faijat ovat olleet kovia lisääntymään palattuaan sotareissuiltaan, eli vähän vanhemmat kundit kuuluvat ns. "kiireesti sukset jalassa" -tehtyyn ikäluokkaan. Pihalla braijataan välillä Korean sotaa. Joittenkin faijat sanoo:

— Ei tollasta tarttis leikkii, me ollaan oltu sodassa ja tiedetään sen painajaiset ja kauhut.

— Joo mut me soditaankin ihan omaa sotaa, eikä me hävitä viholliselle, kundit mahtailevat.

Ilmestynyt 11.5.2018.

ISBN 978-952-7244-24-1
Helmi Maria Peronius: Leija

Helmi Maria Peroniuksen esikoisteos kertoo kolmesta naisesta, joiden elämä nivoutuu jollain tavalla yhteen. Tekijää kiinnostaa tutkiskella erilaisia ihmisiä erilaisissa elämänkohtaloissa ja miten itsekukin reagoi kaikkeen tapahtuneeseen. Kirja etsii elämän muodoille vastauksia.

Teos on vuosikymmenien tulos. Peronius kirjoitti Perjantai-lehdelle erilaisia tarinoita, kun hän asui vielä Pohjoisessa. Muuton kautta tuli uutta sanottavaa ja kirjoitukset saivat erilaisuutta. Pöytälaatikko pitää sisällään kätköjä.

Ilmestynyt 11.5.2018.

ISBN 978-952-7244-23-4
Esko Porala: Kolmen meren yli — Edgarin hurja tarina

Virolaisen pakolaisen, Edgarin, hurja tarina

Lännestä kuuluu sodan melske ja pohjoisessa neljä miestä kulkee pitkin junarataa, koillisessa Virossa kohti itää, kaksi taaimmaista ovat Neuvostoliiton sotilaita kiväärit olallaan ja etummaisina kulkee kaksi pidätettyä siviilipukuista virolaismiestä. Tästä alkaa virolaisen Edgarin koko elämän kestävä pakomatka, joka sisältää äärimmäistä jännitystä ja pelkoa, mutta myös auttavia käsiä löytyy.

Esko Poralan toinen romaani Kolmen meren yli pohjautuu tositarinaan. Se kertoo virolaisen Edgarin toisen maailmansodan jälkeisestä pakomatkasta Suomen kautta Ruotsiin. Kuinka monta kertaa hän on jo pelastunut täpärästi, kun viimein koettaa pakomatka Ruotsiin ja vihdoin Kanadaan.

Ilmestynyt 6.4.2018.

ISBN 978-952-7244-22-7
Katariina Koivunen: Lähtöaika 12.20

Istuin jännittyneenä ja suorana penkissä. Olin yhtäkkiä tullut tietoiseksi omista rajoistani ja halusin suojella niitä. Istuin rajojeni sisällä ja tiesin, että minun täytyy valita itse.

Katariina Koivusen upea esikoisteos sisältää 11 elämänmakuista, todellisista tapahtumista ponnistavaa, hiljaa hymyilevää tarinaa selviytymisestä, toivosta ja elämän oikullisuudesta menneiden vuosikymmenten Suomessa.

Lähdössä, matkalla tai uuden edessä. Arka ja ujo Meeri yllättää itsensä ja ystävänsä lopettamalla koulun, johon on viimeinkin pitkän odotuksen jälkeen päässyt. Ilmari on selvittänyt itselleen, mitä tahtoo ja toteuttaa sinnikkäästi vähä vähältä suunnitelmaansa. Mutta mikä saa Eliinan pelkäämään syntymätöntä lastaan, ja miksi ihmeessä nuori Aleksi kiinnostuu vanhuksista?

Ilmestynyt 6.4.2018.

ISBN 978-952-7244-21-0
Terttu Kääriäinen: Mielikuvituksen voimaa

Terttu Kääriäisen hieno esikoisrunoteos vie lukijan luontoon ja mielikuvituksen
maailmaan, sanoin ja kuvin. Luonnossa kulkiessaan jokainen saa jotakin.
Hymy ja levollisuus ovat meille kaikille tuttuja tuomisia metsän keskeltä.
Kun istut kannon nokalla tai puron varrella, saatat kuulla sisältäsi kumpuavan
tarinan, jonka luonto kauneudellaan sinulle lahjoittaa. Sinun tarvitsee vain
kuunnella ja katsoa.
“Haluan tuoda kuvilla ja teksteillä esille ihmisen mielikuvituksen voiman.
Kuinka meillä jokaisella on siihen mahdollisuus, aina kun liikumme luonnossa.
Kunhan vain emme turhia kiirehdi siellä kulkiessamme”, tekijä sanoo.

Ilmestynyt 29.3.2018.

ISBN 978-952-7244-20-3
Auli Harjunpää: Puolimatkan paremmalla puolen

Rakkaus. Kuinka niin pieneen sanaan mahtuu kaikki? Se kasvattaa. Joskus se erottaa. Se riistää meitä, ja se kuitenkin pelastaa meidät.

Puolimatkan paremmalla puolen on tarina naisesta, joka päätyy pitkän harkinnan jälkeen avioeroon. Se on tarina äitiydestä, mutta ennen kaikkea naiseuden uudelleen löytymisestä. Teos kertoo ikuisesta uskosta rakkauteen, kaipuusta saada olla lopultakin vain oma itsensä.

Auli Harjunpään kirja on yksi matka naisen elämässä, mikä on varmasti yksi merkityksellisimmistä matkoista, joita joutuu tahtomattaan tekemään. Kirja kuvaa muutosta ja matkaa entisestä uuteen sekä välivaihetta, jonka joutuu läpikäymään.

Tämä on tarina naisesta ja äidistä, joka on avioeron jälkeen saanut kiinni juuristaan, jonka mieli on alkanut jälleen palaa, ja jonka sydän on tehnyt valtavan matkan päästäkseen jälleen paljaaksi.

Ilmestynyt 23.2.2018.

ISBN 978-952-7244-18-0
Merja Sankelo: Arkkienkeli Mikael — rakastavaa ohjausta elämään ja henkiseen kasvuun

Arkkienkeli Mikael auttaa, ohjaa ja suojelee jokaista ihmistä, jos sitä häneltä ensin pyydetään. Hän on erityisen läheinen maanpäällä oleville valon lähettiläille, jotka toteuttavat elämäntehtäväänsä. Tämä kirja kertoo arkkienkeli Mikaelista ja vuorovaikutuksesta hänen kanssaan.

Kirjassa on kuvattu arkkienkeli Mikaelilta saatua elämänohjausta ryhmiteltynä eri teemoihin. Kirja sisältää myös kanavoituja viestejä sekä vastauksia ajankohtaisia aiheita ja henkistä elämää koskeviin kysymyksiin. Lisäksi mukana on arkkienkeli Mikaelin lähettämiä viestejä eri henkilöille ja kohderyhmille. Kokonaisuutta täydentää asiantuntijakirjoitukset, joiden syntymiseen olen saanut erimuotoista tukea henkiseltä auttajaltani.

Tämä kirja on tärkeä jokaiselle, jolla on herännyt kiinnostus henkisyyttä ja henkistä kehitystä kohtaan.

Ilmestynyt 1.2.2018.

ISBN 978-952-7244-17-3

Klikkaa tästä 2017 uutuuksiin