KUSTANNUS HD

Ulla Sandell-Leskelä

Metsäpuro 16, 10210 Inkoo
puh. 050 3639 195

Ja rakkaus katselee
Runoilija Ulla Sandell-Leskelän uusin runoteos on nostalginen matka koko tuon sukupolven nuoruuteen, paljon tapahtuneeseen lähimenneisyyteen 1960-luvun Suomessa, jossa monen asiat tapahtuivat spontaanisti ja raikkaasti. Niiden unohtaminen vahinko, kokoelma on kiehtova ja herättää runsaasti muistoja.

Ulla Leskelän runoja nuoruusvuosilta 1964-1971. Runoissa on monipuolinen kattaus, sillä nuoren naisen mielikuvituksen piiri on laaja, kattaa elämän suuret ja pienet asiat. Rakkaus punaisena lankana.


ISBN 978-952-7244-46-3


Kysyin sorsalta lammikon peilissä
Runoilija Ulla-Sandell-Leskelä on väitellyt psykologiksi vakavasta masennuksesta, sosiaalisen tuen merkityksestä ja siihen liittyvistä elämäntapahtumista. Hän tunsi vetoa runouteen ja nuoruudessaan, mutta “valmista” tuli esikoisteoksen myötä, joka ilmestyi vuonna 2016, Huljutan pois päivien pistiäiset. Uusi teos on entistä voimakkaampi ja koskettavampi. Loistava Kysyin sorsalta lammikon peilissä.


Kysyin sorsalta lammikon peilissä:
          "Oletko yksinäinen susi?"
          Se vastasi: "Vesi heijastaa kaiken.
          Olen kaikkea kaiken kanssa."
          Se haukkasi keltaista kortta,
          suuteli lasista veden pintaa.
                      Minä viisastuin.
                      Muotojen hälinässä
                                  ydin on kaikella sama.ISBN 978-952-7244-03-6


Huljutan pois päivien pistiäiset
Esikoiskirjailija Ulla Sandell-Leskelä on elämäntapahtumista, sosiaalisesta tuesta ja vakavasta masennuksesta väitellyt psykologi.

Hän koki itsensä nuoruudessa runoilijaksi, mutta vasta siirryttyään eläkkeelle hän sai tilaa ilmaista elämisen repertuaaria runoina. Sen selittämättömyydet ja ristiriidat, joiden lomitse onni ja rakkaus luikertelevat, aukenivat luonnon helmoissa, usein öiseen aikaan.                   En Cádiz

Olla rytmissä osa suurta lohdutusta
joka aukaisee kipujen silmut,
yhden, toisen, yhä uudelleen.
Yhä uudelleen vesi soluu karikkoihin,
hengähtää hetken, vetäytyy.
Se käy kysymässä kuulta neuvoa,
miten parantaa haavoitettua maata.ISBN 978-952-7066-90-4