KUSTANNUS HD

Aapeli Saarisalo

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Kansanmies, matkamies, yliopistomies, kirjailija, teologiAapeli Saarisalo (1896-1986) oli oppinut mies: teologian tohtori, Helsingin yliopiston itämaisen kirjallisuuden professori, tutkija ja kirjailija. Hän julkaisi kymmeniä kirjoja.

Hänen laajasta tuotannosta on nostettu ansaitusti esiin Messiaskuningas. Se ilmestyi alun perin 1928 (WSOY). Kirjasta on otettu äskettäin 2. painos (Kustannus HD), mikä on omistettu Israelin ystäville. Aiheena evankeliumien Jeesus juutalaisen kirjallisuuden valossa.

Saarisalo oli myös kansanmies ja matkamies, ”Rymättylän räätälin poika”, joka ei koskaan unohtanut juuriaan. Israelista tuli hänelle kuin toinen koti, jossa hän kävi kymmeniä kertoja.

Ensimmäisen idän matkansa hän teki vuonna 1920, toisen 1924-26, kolmannen 1928, neljännen 1930-32 ja viidennen vuonna 1944. Tältä matkalta hän kään­tyi kohti Pohjolaa jo Turkista, vaikka aikomuksena oli päästä Pyhään maahan.

”Kuudennen matkani teinkin itsenäiseen Israeliin 1948-49. Kului jälleen jokin vuosi, kunnes tein ensimmäisen lentomatkani Israeliin. Tämä historiallinen matka tapahtui vuonna 1953, ja se oli seitsemäs matkani itään. Kahdeksanteen matkaani voinen lopettaa laskemisen, sillä sen jälkeen aloin käydä Israelissa niin usein, etten enää välittänyt pitää matkois­tani lukua. Kahdeksas matkani (1960) kesti tarkalleen vuoden.”

Lue lisää: Aapeli Saarisalon matkoista

Messiaskuningas

Helsingin yliopiston itämaisen kirjallisuuden professori, kirjailija Aapeli Saarisalo oli aikansa tunnetuin Jeesuksen ajan ja Pyhän maan tuntija. Hänen teoksensa Messiaskuningas ilmestyy nyt uutena painoksena, sillä kirja on yhä hämmästyttävän ajankohtainen ja tarpeellinen.

"Se opettaa, miten välttämätöntä on evankeliumien ymmärtämiseksi hakea selityksiä vastaavan ajan juutalaisuudesta ja Israelista." — A. F. Puukko / Uusi Suomi

Saarisalon Messiaskuningas kuvaa evankeliumien Jeesusta juutalaisen kirjallisuuden valossa.

Tällä ja lukuisilla muilla kirjoillaan Aapeli Saarisalo voitti Vuoden kristillinen kirja -palkinnon.

ISBN 952555614X