KUSTANNUS HD

Esko Porala

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Kolmen meren yli — Edgarin hurja tarina
Virolaisen pakolaisen, Edgarin, hurja tarina

Lännestä kuuluu sodan melske ja pohjoisessa neljä miestä kulkee pitkin junarataa, koillisessa Virossa kohti itää, kaksi taaimmaista ovat Neuvostoliiton sotilaita kiväärit olallaan ja etummaisina kulkee kaksi pidätettyä siviilipukuista virolaismiestä. Tästä alkaa virolaisen Edgarin koko elämän kestävä pakomatka, joka sisältää äärimmäistä jännitystä ja pelkoa, mutta myös auttavia käsiä löytyy.

Esko Poralan toinen romaani Kolmen meren yli pohjautuu tositarinaan. Se kertoo virolaisen Edgarin toisen maailmansodan jälkeisestä pakomatkasta Suomen kautta Ruotsiin. Kuinka monta kertaa hän on jo pelastunut täpärästi, kun viimein koettaa pakomatka Ruotsiin ja vihdoin Kanadaan.

ISBN 978-952-7244-22-7


Koivulan pysäkki
Esko Poralan esikoisromaani kertoo pienen itäuusmaalaisen kylän elämästä kuusikymmentäluvun lopulla. Keskiössä on kyläläisten kokoontumispaikkana toimiva Koivulan kyläkauppa ja sen edessä oleva linja-autopysäkki. Kertomuksen ajankohta sijoittuu 60-luvun lopun heinäkuun helteisille viikoille ja siinä tutustutaan, niin kyläläisten kuin mökkiläistenkin kohtaamisiin.

Kirjassa käsitellään mm. sekatavarakauppa Koivulan syntyä, keskioluen vapautumisen huumaa, ihmisten arkea ja linja-autopysäkiltä lähtevien ja sinne saapuvien reissuja.

ISBN 978-952-7066-75-1