KUSTANNUS HD

Heikki Peuraniemi

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Muistamattoman muisteloita, 1. osa
Motivaatio kirjalle syntyi siitä, kun kirjailija oma-alotteisesti meni terveyskeskukseen, ja luukulla ilmoitti: — Tulin kahdeksankympin huoltoon. Erityisestihän haluan päästä muistitutkimukseen. Monesti tuttukin naama näkyy kaikkine karvoineen, mutta nimeä ei tahdo saada ulos millään!

Kirja on Heikki Peuraniemen kuudes. Edellisiä on myyty enemmän kuin yleensä Finlandia-palkintoehdokkaina olleita myydään. Peuraniemi on vuosikymmenten aikana kirjoittanut lehtiin yli tuhat pakinaa nimimerkillä Metsäheikki.

Metsäheikin omaperäinen huumori ja vekkulimainen sanankäyttö tekevät tästäkin kirjasta herkullisen lukuelämyksen. Hän katsoo asioita eri putken läpi. Asiallisessakin tekstissä Heikki leikittelee sanoilla, heittelee niitä lauseen sisällä sinne ja tänne, ja jos sopivaa sanaa ei satu olemaan, tekaisee hän sen nopeasti kuin Helismaa. Kirjassa eletään tätä aikaa, mutta muisteluksina liikutaan vuosikymmenten aikavälillä.

ISBN 978-952-7066-71-3


Ottaako luonnolle — kysyy Metsäheikki
Metsäheikki leikittelee jälleen suomenkielen sanoilla, heittelee niitä lauseen sisällä sinne ja tänne, ja jos sopivaa sanaa ei satu olemaan, tekaisee sen heti itse! Kirjan rakenne on myös omintakeinen. Jutuissa liikutaan vuosikymmenen aikaväleillä ja havaitaan, että samat asiat ovat yhä ajankohtaisia. Ystävällisesti kirjailija tönii myös poliitikkoja, kertakäyttöneuvoksia ja muita julkkiksia, ja ollaan monissa maailmoissa.

ISBN 978-952-5964-36-3

Lue kirjaan liittyen:

Joutsan Seudun artikkeli

Kirjablogin arvio

Metsäheikin kotisivut