KUSTANNUS HD

Pirkko Myllylä

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548


”Teksti on ilmaisultaan kaunista ja selkeää ja kirjoittaja on läsnä tekstissä. Hellyttäviä, koskettavia ja viisaita tarinoita.”

— Marja-Riitta Vainikkala, kirjallisuuskriitikko


Piilosilla — lasta ja lapsuutta etsimässä
Mikä piilosilla olossa viehättää lapsia? — On kiva kun löytää vaikka toinen on vaikeassa piilossa, kahdeksanvuotias vastaa. Hän kokee löytäjän iloa. Kätkeytyä ja tulla löydetyksi on yhtä iso ilo. Pettymyskään ei ole vierasta, jos etsii eikä löydä.

Kirja käsittelee aikuisen ja lapsen yhdessäoloa ja vastakkaisuutta, vanhusten ja lasten kohtaamisen tärkeyttä, ihmisen iän kerroksellisuutta. Lapsuus on löydettävissä oman vanhuuden alta. Kirjan tarinat on kerrottu omakohtaisena kokemuksena ja siten, että lukija jää pohtimaan niitä myös oman elämänsä kannalta. Tarinoista voi löytää käytännössä tukea lasten maailman ymmärtämiseen ja itsensä sovittamiseen siihen.

Lapsi on kirjan päähenkilö, aikuisen johdattaja lapsen rikkaaseen maailmaan. Isovanhempivuodet ovat aikuisen oppivuosia. Lapsen läheisyydessä saa kysyä: Mikä on lapsiominaisuus aikuisessa? Katoaako se jossain vaiheessa ja kompostoituu, mutta on löydettävissä uudelleen? Se löytyy eri muodossa, muuntuneena ja siitä versoo uutta.

ISBN 9789525964165