KUSTANNUS HD

Eino "Erkkuli" Lipponen

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 050 3639 195

Kollo-Tolonen — avojalakasen raateja Oulusa
Kollo-Tolonen — avojalakasen raateja Oulusa päättää kirjasarjan, jotka perustuvat Eino ”Erkkuli” Lipposen (1912 — 1978) arkistoon. Renttahelekku -tarinakokoelma ja Ooppa ölövinä -sanakirja ovat tavoittaneet lukijansa. Viimeisistä painoksista on jäljellä muutamia kappaleita.

Kirjassa on yhteensä yli 110 pakinaa, novellia, runoa ja kirjettä. Missä oli Oulunlinnan salakäytävä? Missä on nyt mestauskivi? Pyhä pihlajikko? Terveyslähteen järjestyssäännöt? Tatu Vaaskiven ja Erkkulin riita? Oulun vanhaa historiaa? Lasten leikit ja seikkailut jne.

ISBN 978-952-5964-04-2

Lue kirjaan liittyen:

Raimo Ritola — Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajat ry:n kuukauden kirjailija

Renttahelekku
"Erkkuli on taitava murteen käyttäjä, erinomainen kielen osaaja ja muutenkin hyvä pakinan taitaja", murremaakarina tunnettu Esko Viirret, Oulu-lehden nim. Siltavahti, on kirjoittanut Eino "Erkkuli" Lipposesta.

Erkkuli oli kuuluisan oululaisen vaunumaakari Kustaa Lipposen poika. Hän oli Teknillisen koulun vahtimestari, joka piti Tekun pojille jöötä. Hän kirjoitti Kalevaan ja saavutti kansan suuren suosion.

Meritulli-Heinäpään Asukasyhdistys ry. julkaisee Eino Erkkuli Lipposen tarinoita nyt kovissa kansissa. Kirjan on toimittanut tunnettu oululainen kulttuuripersoona Raimo Ritola Maija-Liisa Pesun säilyttämän arkiston pohjalta. Renttahelekku on värikäs seikkailu 1950-luvun Ouluun.

ISBN 978-952-5556-70-4

Lue kirjaan liittyen:

Oulu-lehden artikkeli

Kaleva-lehti haastattelee Maija-Liisa Pesua