KUSTANNUS HD

Raija Kouri

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Kunniakierros — Metsämaan Urheiljat ry 60 vuotta
Metsämaan Urheilijain 60-vuotishistoriikkitoimikunnassa ovat ahkeroineet Hannu Haikonen, Veijo Härkönen, Kauko Kankare, Väinö Mattila, Martti Mäkipää, Antti Passila, Mikko Paukku, Jukka Ristimäki ja Oiva Sinervo. Asiantuntijoina tapaamisissa ja haastatteluissa sekä kirjoituksia laatimassa ovat toimineet monet seuran jäsenet. Kohtaatte heidät kirjaa lukiessanne, kun he kertovat kokemuksistaan, elämyksistään, muistoistaan urheiluharrastuksen parissa. Vanhana metsämaalaisena kirjan toimittaja, kirjailija Raija Kouri kertoo, että kirjaa oli ilo tehdä: Metsämaalaisuus on taas kerran osoittanut voimansa! Näin syntyi Kunniakierros. Kirjaimista tulee sanoja, sanoista lauseita, lauseista sivuja ja sivuista repimällä kirjaimia. Silloin saamme järjestellä ne uudelleen, jopa kirjaksi asti. Jokainen kirja tarvitsee aina vähintään kaksi lukijaa, sinut ja minut. Silloin se on kirja, eikä pelkästään minun yksinpuheluni. Kirja kertoo mieleni matkasta, paikasta ja ajatuksesta toiseen, se sisältää näkemyksiä ja kokemuksia elämäni varrelta. Toivon, että matka jatkuu vielä ja että saan lisää ajatuksia sekä näkemyksiä seuraavaksi kirjaksi asti.

ISBN 9789525556919

Lue kirjaan liittyen:

Seutu-Sanomien artikkeli

Seutu-Sanomien henkilökuva Raija Kourista

Veikko Hulkko ja Raija Kouri: Mennyttä aikaa — Loimaa kuvin ja sanoin

Aurora-mitalilla palkitun valokuvaaja Veikko Hulkon suurenmoisia valokuvia täydentävät kirjailija Raija Kourin murteella kirjoitetut humoristiset sanonnat ja kaskut.

Hieno ja puhutteleva lahjakirja kaiken ikäisille ihmisille. Jokivarsikaupunki näyttää yllättävät kasvonsa.

1900-luvun Loimaa elää kirjassa sanoin ja kuvin.

ISBN 978-952-556-67-4

Lue kirjaan liittyen:

TS: Raija Kouri tuntee loimaalaisen kielen ja mielen

Käsi kauniin tekee

Mitä on kotiteollisuus? Kaunista koteihin, perinteestä parasta, laadukkaita tuotteita ja luonnonmateriaaleista: tämän päivän tekijät ja näkijät jatkavat kunniakkaasti 80 vuotta täyttävän Suomen Kotiteollisuusliiton perinteitä. Kirja ”Käsi kauniin tekee” on kuin tilkkupeitto, jossa paloina ovat kotiteollisuusyrittäjät, punoslakana Suomen historian vaiherikkaiden vuosikymmenten tapahtumat, vasta itsenäistyneen valtion oman minuuden etsintä ja nousut ja laskut, pulat ja pelot, sodat ja jälleenrakennus, yhteiskunnan muuttuminen.

Alkuosaan, pääpuoleen, kiertyy kronologisesti etenevä kertomus Suomen Kotiteollisuusyhdistyksen vaiheista, taustasta nousevat esille uranuurtajat ja vaikuttajapersoonat. Loppuosaan sijoittuvat kertomukset, kuvaukset, tarinatilkut ja fakta yhdistyksen tämän hetken toimijoista, käsityöläisistä, yrittäjistä ja yrityksistä.

ISBN 978-952-5556-57-5

Lue kirjaan liittyen:

Seutu-Sanomien artikkeli