KUSTANNUS HD

Sesse Koivisto

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Sesse Koivisto valmistui filosofian maisteriksi, pääaineena eläintiede Helsingin yliopistosta 1955. Hän on työskennellyt biologian ja maantieteen opettajana ja kirjailijana sekä toiminut safarioppaana yli 20 vuotta kuudessa eri Afrikan maassa ja Intiassa. Harrastuksikseen hän on maininnut luonnon, epätavallisten eläinten hoidon, lukemisen ja kasvisruuat. Sesse Koivisto on kirjoittanut yhteensä noin 20 kirjaa eläinkunnasta (osan yhdessä Ilkka Koiviston kanssa), lastenkirjoja, matkakirjoja sekä romaaneja. Hänen teoksiaan on käännetty ruotsiksi, tanskaksi, viroksi, saksaksi, englanniksi, japaniksi ja kiinaksi. Hänen yhdessä miehensä Ilkka Koiviston kanssa kirjoittamansa Puusta pudonnut (1971) tarkastelee ihmisen käyttäytymisestä biologin silmin; teos sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 1972. Sesse Koiviston myydyin teos Eläintarha olohuoneessamme (1972) kertoo Koivistojen Korkeasaaressa asuvan perheen monista epätavallisista kotihoidokeista. Lapsiperheen olohuoneeseen pääsivät mm. leijonan ja tiikerin pennut, käärmeet, linnut, simpanssit...

Kirjailija Sesse Koivisto: "Olen kirjoittanut lapsesta asti, ja aina myös päiväkirjaa. Ensimmäinen julkaistu teos oli yhdessä Ilkka Koiviston kanssa tehty Puusta pudonnut. Kirjani Eläintarha olohuoneessamme herättää vieläkin hienoja muistoja. Sen jälkeen aloin tehdä myös kaunokirjallisia teoksia," hän kertoo. Viimeisin romaani Huvila Kulosaaressa ilmestyi 2012 (Kustannus HD).
Huvila Kulosaaressa
Lähes satavuotiaassa rapistuneessa Villa Sigridissä asuu kolme sukupolvea. Tunnettu arkkitehti Valto rakastuu nuorempaan naiseen ja jättää pitkän avioliiton jälkeen vaimonsa Mirjan.

Aikuiset lapset omine lapsineen muuttavat huvilaan takaisin. Perheenjäseniä yhdistää toisista välittäminen, ilo ja suru, myös hautajaiset ja häät Villa Sigridin salissa.

Miksi ihminen tekee valintansa? Voiko itse vaikuttaa elämäänsä vai onko kaikki kiinni sattumista? Romaani kertoo ihmiselämän keskeisistä kysymyksistä, ja vaikka sitä kannattavat vakavat teemat, kirjassa on lämpöä ja huumoria.

ISBN 978-952-5964-43-1

Lue kirjaan liittyen:

Apu-lehden haastattelu