KUSTANNUS HD

Asta Kaskinen

Ravikuja 1, 32200 Loimaa
puh. 041 5014 548

Kyl kiirut piisaa

Letkeän hauskaa menoa ajankohtaisen arjen, kiireen ja rakkauden kiemuroiden keskellä, sekä nostalgisia muisteluita, tarjoaa Asta Kaskisen toinen murrerunokirja Kyl kiirut piisaa. Kuten aikaisemmin ilmestyneessä Kyl nyy kaffe maistu kirjassa, niin myös uutuudessa, salolaismurre ja huumori lyöttäytyvät lämpimästi yhteen:

”Ei sun tart mul kynttiläillallist kokata,
ku sä ei kynttilöi tykkä syärä”

Kirjan toisessa osassa lukija viedään menneeseen aikaan maaseudulle, jossa kirjoittaja on tekemässä erikoislaatuisen lyhyttä, mutta napakasti osuvaa sukututkimustaan! Matka jatkuu Salon kauppalaan 1950-luvulle, aikaan jolloin nuoriso kulki iltabulevardillaan: ”Tähkän kulmast Bio Jännän tykö ja takasin...”

ISBN 9789525556841

Lue kirjaan liittyen:

Kirjablogin arvio

Kyl nyy kaffe maistu

Salolaisen Asta Kaskisen murrerunokirja, Kyl nyy kaffe maistu, on monipuolinen ja hauska. Sen voi ottaa lukemistoonsa sellainenkin lukija, joka ei runoja harrasta. Kirjan tapahtumat tekevät värikkään kaaren aina lasisen pyykkilaudan ajoista nettiaikaan saakka. Runot liikkuvat rakkauden ja arjen monenkirjavissa tapahtumissa. Kirjoittaja seurustelee salolaismurteella iloisesti, välillä kipakasti, niin ihmisten kuin koneiden, ötököiden, eläinten ja puiden tai vaikkapa hiivanvaihtoviikolla maitotölkin kanssa. Toimittajan työstä eläkkeellä oleva Asta Kaskinen on kirjoittanut pakinoita parisenkymmentä vuotta sekä osallistunut useisiin paikallisiin ja valtakunnallisiin runoantologioihin ja julkaisuihin.

"Asta Kaskisen murrerunokirja Kyl nyy kaffe maistu on todella hauska ja monipuolinen. Vajaa satasivuinen kovakantinen kirja maistuu varmasti myös niille, jotka eivät ole runojen ahkerampia lukijoita. Murteen suosiosta kertoo sekin, että kirjasta otettiin hyvän kysynnän vuoksi heti toinen painos. Tarinoiden ja tekstien taustalla näkee, että kirjoittajalla on melkoista oivallusta, elämän kokemusta ja myös lämmintä myötäelämistä."

— Seppo Lehtonen / Halikon Sanomat

ISBN 9789525556599

Lue kirjaan liittyen:

Salon Seudun Sanomat -juttu