Kirjailija Annika Brusila sai keväällä ensin Taiken kirjastoapurahan ja perään 6kk:n työskentelyapuarahan! "Olen niistä valtavan kiitollinen. Taloudellinen merkitys on suuri, mutta myös tunnustus kirjailijana iso asia. Kolmas romaanini edistyy kivasti ja olen siitä innostunut."
"Annika Brusilan esikoisromaani Kalliolla oli suunnattoman tunteisiin käyvä lukuelämys. Se itketti ja nauratti moneen otteeseen ja on varmasti mielessä vielä pitkään. Vaikka kirjan perhetarina on rankka, on se silti hurmaavalla
tavalla voimakas ja kaunis — ihan kuin kirjan päähenkilökin."
— Lukutoukka-Krista
Takalukko
Takalukossa kuvataan syrjäytyneen neurootikon väsymätöntä elämää kontrolliprosesseissa, joissa järjestykseen laitetaan hellan napit, taloyhtiö, jätteiden lajittelu, ekosysteemi ja terveydenhuolto. Päähenkilön monologissa polymeerien sekoittuminen napajäätulvaan, myrkyllisiin lumpeisiin ja psykoosiin vaatii tinkimätöntä korjauskeinovalikoimaa!Hämmentävä lukukokemus heilahtaneen mielen maisemaan.
Annika Brusila (s. 1966) on turkulainen valtiotieteen maisteri, joka toimii vapaana kirjoittajana, musiikkitoimittajana ja -kriitikkona. Hän on opiskellut kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa.
ISBN 978-952-7244-47-0
Lue kirjaan liittyen:
Kulttuuritoimitus-sivuston "Parasta just nyt" -lista
Turun Sanomien arvio
Verisukua
"Sitä se oli. Ämmämäistä pelleilyä. Harmitti, että Kalle tavallaan tuotti pettymyksen olemalla erilainen. Ja odottavan häneltä sellaista mihin hänestä ei ollut - kohtaamaan tunnetasolla, penkomaan sisustaa, pelaamaan kissaa ja hiirtä kunnes saisi kaipaamansa emotionaalisen revanssin. Pojan kone kävi erilaisilla lainalaisuuksilla kuin hänen ja se etäännytti koko tarpeesta edes tutustua."Salaisuus Kallen synnyintaustasta paljastuu samaan aikaan kun Viola-vaimo lähtee lätkimään. Perhe hajoaa, identiteetit kyseenalaistuvat. Tehdäänkö sukupolvesta toiseen isoja päätöksiä itsekkäästi vai kokonaisuuden edun nimissä? Onko itsekkyys automaattisesti väärin, vai onko marttyyriys tuhoisampaa? Ytimessä tirisee pesäero, adoptio, minä, mulle, kirkko, paistettu maksa ja amerikanrauta.
Verisukua on itsenäinen jatko-osa Annika Brusilan esikoisteokselle Kalliolla.
ISBN 978-952-7244-11-1
Lue kirjaan liittyen:
Hannan kirjokansi -blogin arvio
Älä ota sitä niin vakavasti -blogin arvio
Turun Sanomien arvio
Kalliolla
"Aukeavan pullon ääni, sinetin naksahdus, äänistä paras. Tuo luottamusta. Ei tarvitse pelätä, että viina on loppumaisillaan, vaan voi keskittyä siihen, että sitä on." Kruununhakalaisen hienostokodin kulissit ovat korkealaatuiset. Turkiksia, smokkeja, osso bucoa, juhlia, kulttuuria. Mutta ne kätkevät narsismin, rakkaudettomuuden, alkoholismin ja kyykytyksen jopa niin tehokkaasti, että perheenjäsenten on itsekin vaikea ymmärtää olevansa kokonaisuudesta vastuussa. Isovanhemmuus on hunningolla. Äitiys ja tyttäryys ovat perinpohjaisella törmäyskurssilla, ja väkivalta astuu kuvaan. Työpaineiden absurdius, hengenvaarallinen synnytys ja pinnan loputon katkeilu ryydittävät päähenkilö Violan surullisenkyynistä klaustrofobista äitiyden alkutaivalta. Hillittömän itkun ja naurun raja on häilyvä, joita molempia Violan elämä on väärällään. Kovimman hinnan maksaa se, jolle lopulta joudutaan hankkimaan ruumisarkku.Annika Brusila (s. 1966) on turkulainen valtiotieteen maisteri, joka toimii vapaana kirjoittajana, musiikkitoimittajana ja -kriitikkona. Hän opiskelee kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Kalliolla on Brusilan vaikuttava esikoisromaani.
ISBN 978-952-7066-56-0
Lue kirjaan liittyen:
Kiiltomato-sivuston arvio
Lukutoukka-Kristan arvio
Lumooja-lehden arvio